Fransa'da evinde mahsur kalan obez vatandaş vinçle kurtarıldı

Fransa'da evinde mahsur kalan 300 kilogram ağırlığındaki Alain Panabiere vinçle kurtarıldı. Yetkililer, evin duvarında geçit açtıktan sonra Panabiere'i bir konteynerin içerisinde çıkardı.

Fotoğraf: Alain Panabiere/Youtube
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın Perpignan şehrinde yaklaşık 300 kilogram ağırlığında morbid obeziteden mustarip bir kişiyi evinden çıkarma operasyonu 50 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Alain Panabiere adındaki adam, evinin duvarında bir geçit açılarak ve vinç kullanılarak çıkarıldı.

'AYAĞINI KIRDIKTAN SONRA EVDE MAHSUR KALDI'

Güney Fransa’da yaklaşık 50 polis, kurtarma görevlisi ve doktor, artık kendini yatak odasındaki zeminden kaldıramayan ve merdivenlerle evinden çıkamayan obez bir adamı evinden çıkarmak için seferber oldu. Avukatı Jean Codognes, Perpignan şehrinde yaşayan 53 yaşındaki müvekkili Alain Panabiere’in ‘büyük ihtimalle’ ayağını kırdıktan sonra kendi evinde mahsur kaldığını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Codognes, geçen ekim ayında Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'e yazdığı dilekçede, müvekkiline kardeşi tarafından yemek verildiğini ancak durumunun kötüleştiğini belirterek, acil kurtarma çağrısında bulunmuştu. Avukatın çağrısının ardından yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki Panabiere ile Fransa'nın Obezite Karşıtı Derneği de 'tehlikedeki bir kişiye yardım etme konusunda başarısız olma' gerekçesiyle şikayette bulundular.

GEÇİT AÇILDI, KONTEYNERLE ÇIKARILDI

Polis, iki katlı evin bulunduğu sokağı güvenlik çemberine alırken, avukat Codognes "Bu yüksek riski bir operasyon" ifadelerini kullandı. Polisin, bir kaza olma ihtimaline karşın, komşulardan da evlerinden çıkmalarını istediği, binanın sağlamlaştırıldığı ve işçilerin üst kattaki bir duvarda bir geçit açtığı aktarıldı. Panabiere'e serum takılmasının ardından dikkatlice metal bir konteynere konup bekleyen ambulansa taşınmak üzere vinçle dışarı çıkarıldı.

Endokrinoloji, diyabetve beslenme uzmanı ve Montpellier'deki en yakın hastanenin başkanı Antoine Avigno, "Beş yıl boyunca hareketsiz kalan bir kişiyi tekrar hareket ettirmeyi başladığınızda, kalp dekompansasyonu ve damar trombozu oluşma riski vardır" diye konuştu. Avigno, "Uzun süredir dinlenmekte olan kardiyovasküler sistemi yeniden canlandırıyorsunuz" diye ekledi. Avignon, Panabiere'in rehabilitasyona gönderilmeden önce Montpellier'de tedavi göreceğini söyledi. (Kaynak: Sputnik)