Fransa'da Dünya Kupası finali öncesi 'deve gribi' endişesi

Dünya Kupası'nda yarın Arjantin ile final maçına çıkacak Fransa'da 3 oyuncunun ateşli hastalık geçirmesi, 'deve gribi' korkusuna neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın finalinde Messi'li Arjantin ile son şampiyon Fransa, 18 Aralık Pazar günü (yarın) kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 18.00'de başlayacak finalde iki takım da üçüncü kez Dünya Kupası'nı müzelerine götürmeyi hedefliyor. 

Mücadele öncesi Arjantin'de herhangi bir eksik bulunmazken, Fransa'da ise hastalık korkusu yaşanıyor. Rabiot ve Upamecano, yüksek ateş şikayetiyle hastalanmış ve perşembe günü Fas ile oynanan yarı finalde maçında forma giyememişlerdi. Coman'da da da benzer belirtiler saptandığı belirtilirken, bu durum Fransa Milli Takımı'nda 'deve gribi' şüphesi yarattı.

Teknik direktör Didier Deschamps ise oyuncuların hastalanmasına stadyum, antrenman tesisleri ve otelde yoğun şekilde çalışan klimaların neden olduğunu düşünüyor. 

Fransız sağlık ekibinin, diğer oyuncuların da benzer durumlar yaşamaması için önlem aldığı belirtildi. Rabiot, Coman ve Upamecano'nun Arjantin maçında oynayıp oynamayacakları bugün belli olacak.

Katar'da son 10 yılda birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deve gribi (Mers Virüsü), Orta Doğu Solunum Sendromu olarak adlandırılıyor. Virüs özellikle enfekte develerden, deve eti veya sütünden geçiyor ancak insandan insana da yayılabiliyor. Ateş, burun akıntısı, öksürük, nefes darlığı semptomlarıyla ciddi akut solunum hastalığı ortaya çıkıyor.