Fransa'da araç eylem yapan çiftçilerin arasına daldı: 1 ölü

Fransa'da bir sürücü, aracını bir süredir devam eden çiftçi eylemleri kapsamında yol kapatan kişilerin üzerine sürdü. Bir kadın yaşamını yitirdi, iki kişi ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın güneyinde eylem yapan ve protesto için yolu kapatan çiftçilerin arasına bir aracın daldığı, olayda bir kadının hayatını kaybettiği, iki kişini yaralandığı açıklandı.

Reuters'ın aktardığına göre, bugün yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan polis sözcüsü, "Bir araba, çiftçilerin yol üzerinde kurduğu barikata daldı, üç kişiye çarptı. Bir kadın öldü, diğer ikisi ciddi bir biçimde yaralandı" ifadelerini kullandı. Polis sözcüsü, Ariege bölgesinde yaşanan olayda, aracın eylemci çiftçilere nasıl çarptığıyla ilgili başka detay paylaşmadı.

HÜKÜMETLE GÖRÜŞEN ÇİFTÇİLER EYLEMLERE DEVAM ETME KARARI ALDI

Almanya ve Polonya'ya benzer bir şekilde Fransa'da da çiftçiler bir süredir üretim maliyetlerinin artışı ve destek ödemelerinin yetersizliği nedeniyle kâr elde edemediklerini dile getirerek protestolar düzenliyor. Son olarak bundan bir hafta önce Avignon'da benzer bir eylem düzenleyen 300'e yakın çiftçi, traktörleriyle bölge valiliğine doğru hareket etmiş, mahsullerini valilik binasının önüne dökmüştü. Fransız çiftçiler, tarım atıklarını da yakarak hükümetin sektöre ilişkin politikalarına tepki göstermişti.

Fransa'nın yeni başbakanı Gabriel Attal ve Çiftçilik Bakanı Marc Fesneau ile 22 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen çiftçiler, bu görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada, protestolarına devam edeceklerini duyurdu. Ülkenin en büyük tarım sendikası olan FNSEA'nın başkanı Arnaud Rousseau, basına yaptığı açıklamada, "(Attal'a) sözleri yeterli bulmayacağımızı söyledik. Ona güven inşa etmek için alana gitmesi gerektiğini anlattık. Çiftçilerle ilerleyen günlerde alanda bir araya gelmeyi taahhüt etti" dedi. (DIŞ HABERLER)

 

 

 

Etiketler Fransa araç çiftçi