Fransa'da 13 yaşındaki çocuğu istismar eden itfaiyecilere öfke yağıyor: Yüzlerce kişi sokağa döküldü

Fransa'da, 13 yaşındaki Julie’ye iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunan 20 itfaiye görevlisinin yargılanması için protesto düzenlendi. Göstericiler, "Julie için adalet" yazılı pankartlarla başkent Paris'te bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da, 13 yaşındaki Julie’ye iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunan 20 itfaiye görevlisinin yargılanması için düzenlenen protestolara yüzlerce kişi katıldı. Başkent Paris'te bir araya gelen göstericiler, "Julie için adalet" yazılı pankartlarla adalet sarayı yakınlarında toplandı. 

Gerçek ismi açıklanmayan ancak Julie olarak anılan ve şimdi 25 yaşında olan kadın, 2008 yılında 13 yaşındayken geçirdiği şiddetli anksiyete nöbeti sırasında okuldaki görevlilerin itfaiyeye haber verdiğini, Pierre isimli bir itfaiyecinin ise kişisel bilgilerini alarak defalarca kendisiyle iletişime geçmeye çalıştığını söylemişti. Pierre isimli kişinin, Julie'nin telefon numarasını başka itfaiye görevlilerine de verdiği, Julie'nin 2010 yılına kadar 20 itfaiyeci tarafından birçok kez cinsel istismara uğradığı tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında yalnızca üç itfaiyecinin 'cinsel saldırıyla' suçlandığı kaydedilirken, 17 kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Julie'nin avukatı Marjolaine Vignola, "Tecavüzle ilgili her klişe bu davada mevcut: Hakimler ve psikiyatristler Julie'nin bir yalancı olduğunu, bu erkeklere cinsel ilişki izin rıza verdiğini ancak şimdi utandığı için yalan söylediğini savunuyor" dedi. (DIŞ HABERLER)