Fransa Müslüman İnancı Konseyi: Boykot çağrılarına itibar etmeyin

Fransa Müslüman İnancı Konseyi, bir öğretmenin ifade özgürlüğünü anlattığı derste Hz. Muhammed karikatürlerini göstermesi sonrası sokak ortasında başı kesilerek öldürülmesi üzerine patlak veren gerilimde, Fransız mallarının boykot edilmesine karşı çıktı. "Fransa'daki Müslümanları, toplumumuzu bölmeyi amaçlayan bu tür çağrıları reddetmeye çağırıyoruz" diyen Konsey Başkanı Muhammed Musavi, karikatürlerin görmezden gelinmesi çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Müslüman İnancı Konseyi (Conseil Français du Culte Musulman - CFCM), Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle Fransa'ya karşı yapılan boykot çağrılarına karşı olduklarını açıkladı. Konsey'in Başkanı Muhammed Musavi, Fransa'daki Müslümanları boykota karşı çıkmaya çağırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı'nda yaptığı görüşmenin ardından basına konuşan Musavi, "Ülkemizin çıkarlarının korunması çağrısı yapıyoruz. Fransız ürünlerine karşı boykot çağrıları konusunda da, Fransa'daki Müslümanları, toplumumuzu bölmeyi ve Müslüman inancına sahip vatandaşları diğer yurttaşlardan ayırmayı amaçlayan bu tür çağrılar konusunda çok dikkatli olmaya ve bunu reddetmeye çağırıyoruz" dedi.   

'GÖRMEZDEN GELİN'

Musavi, "Bu kampanyaları destekleyenlerin İslam'ı ve Fransa'daki Müslümanları savunduklarını söylediklerini biliyoruz; onlara akılcı davranma çağrısında bulunuyoruz. Fransa'yı kötüleyen tüm kampanyalar geri tepiyor ve bölünme yaratıyor" dedi. Hz. Muhammed karikatürlerinin Fransız yasalarına göre yasaklanamayacağının altını çizen ve karitaürlerin görmezden gelinmesi çağrısı yapan Musavi, "Yasa kimseyi bu karikatürlerden hoşlanmaya zorlamıyor, hatta bunlardan nefret etme hakkını tanıyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)