Fransa Milli Takımı'ndan eylemcilere 'sükunet' çağrısı

Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Kylian Mbappe'nin paylaştığı açıklamada, 'barışçıl ve yapıcı yollara başvurulması gerektiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 17 yaşındaki Nael M.'nin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından patlak veren protestolar devam ederken, Fransa Milli Takımı'ndan 'sükunet' çağrısı geldi. Takım kaptanı Kylian Mbappe'nin paylaştığı çağrıda, Cezayir asıllı Nael M.'nin ölümü nedeniyle 'şoke oldukları' belirtildi. Şiddetin yerine 'barışçıl ve yapıcı yolların' denenmesi gerektiğini yazan Milli Takım'ın açıklamasında, "Şiddet sona ermeli ve yerini yas, diyalog ve yeniden inşa dönemine bırakmalı" denildi. 

Açıklamada, bir çok kişinin çalışan sınıfın yaşadığı mahalleden geldiği ve şiddetli protestolara zarar gören mülklerin bu sınıfa ait olduğu aktarıldı.

'NAEL'İN AİLESİNİ DE DÜŞÜNÜYORUZ'

Öte yandan, Fransa Milli Takımı'nın teknik direktörü Didier Deschamps, takım oyuncularının çağrısını 'memnuniyetle karşıladığını' söylerken, "Nael'in ailesini de düşünüyoruz. Ancak kimseye ders vermek istemesem de şiddetin hiçbir şeyi çözmediğine dair derin bir inancım var. Durumun düzeleceğini tüm kalbimle umuyorum" açıklamasında bulundu.

GÖZALTI SAYISI 1300'Ü AŞTI

Fransa basının İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberlerde ise, eylemlerde gözaltına alınanların sayısının 1300'ü geçtiği belirtildi. Protestolarda 1311 kişi gözaltına alındı, 79 polis ve jandarma yaralandı. (DIŞ HABERLER)