Fox TV, ANKA ve Cumhuriyet Anıtkabir'e alınmadı

Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk kanalın haber ekibinin Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlenen Anıtkabir'e alınmadığını açıklayarak duruma tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törene, aralarında Cumhuriyet, FOX Haber, Anka Ajansı'nın da bulunduğu birçok basın-yayın kuruluşu alınmadı. Engellemeye İletişim Başkanlığı'nın akreditasyonu neden oldu.

Kutlamalar kapsamında bu sabah düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bakanlar, yüksek yargı temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı. Askerler ve vatandaşlar için de yer ayrılan törene Fox TV'nin de aralarında bulunduğu bazı medya kuruluşları ise alınmadı.

TGS: YAPILAN AKREDİTASYON DEĞİL, SANSÜRDÜR

İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan akreditasyona tepki gösteren Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), "Bu yapılan akreditasyon değil sansürdür. Ayrımcılığa son verin, halkın haber alma hakkını çiğnemeyin" açıklaması yaptı.

TGC: CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ İKTİDARIN TEKELİNDE DEĞİL

TGC ise, yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Bayramı Töreni iktidarın tekelinde değildir” dedi.

TGC’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Anıtkabir’deki töreni izlemek isteyen Fox TV, Cumhuriyet Gazetesi ve Anka Haber Ajansı’nda görev yapan muhabir, foto muhabiri ve kameramanlar İletişim Başkanlığı’nın akreditasyon uygulamasıyla içeri alınmamışlardır. Cumhuriyet Bayramı Töreni iktidarın tekelinde değildir.”

KILIÇDAROĞLU: HER GÜN YENİ BİR TUHAFLIK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da olayı bir sosyal medya paylaşımı ile gündeme getirdi. Ana muhalefet lideri mesajında, "Şahıs ve iletişim şürekası, Anıtkabir’de akreditasyon uygulamış, bazı gazeteciler Anıtkabir’e alınmamış. Anıtkabir tarihinde bir ilk. Orada bu milletin yiğidi, aslanı yatıyor! Her gün yeni bir tuhaflık. Gerçi deve de 'Nerem doğru ki' diyor atasözümüzde…" dedi.

FOX TV'DEN TEPKİ

Haber ekibinin töreni izlemesine izin verilmeyen Fox TV'den tepki geldi. 

Karara tepki gösteren Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Anıtkabir’deki Cumhuriyet Bayramı törenlerine FOX haber‘in de içerisinde olduğu medya kuruluşlarının yarısı alınmadı! Siyasi tarihimizde bir örneği olmayan, 35 yıllık meslek yaşamımda da rastlamadığım bu uygulama sadece Anayasa’nın ihlali değil aynı zamanda akıl tutulmasıdır…"