Fotokopi mesaisi: Devlette yeni döneme hazırlık iddiası

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bürokraside bazı kişilerin 'iktidarın değişmesi durumunda kendilerini güvende tutacak belgelerin kopyalarını almaya başladığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Pehlivan, Cumhuriyet'teki 'Devlette yeni döneme hazırlık' başlıklı yazısında, sosyal medyaya sansür yasası hazırlığı etrafında dönen tartışmalar üzerinden, Ankara kulislerinde konuşulanları yazdı. Pehlivan, yazısında şu iddiaları dillendirdi:

Bir süredir kulağıma fısıldanıyor; devlette fotokopi çekme dönemi başlamış. Yani yarın iktidar seçimle değişirse kendilerini güvende tutacak belgelerin kopyalarını almaya başlayanlar varmış. 

Yargı bürokrasisini bilen bir isim anlatıyor; suskunluklarıyla ünlü hâkim ve savcılar iktidarın yanlışlarını yemekhanede yüksek sesle dile getirir olmuş. 

Ankara’da devletle çok işi olan birinden dinliyorum: 

“Bürokrasi tedirgin, herkes yolun sonuna gelindiği kanaatinde, kimse risk almak istemiyor. Bazıları da ‘gemi batıyor, ne yaptık yaptık, yolumuza bakalım’ düşüncesiyle çalışıyor.”  

Şunu bile işitti bu kulaklar: “Umarım bana bakanlık teklif etmez Reis” diyen bile çıkmış. 

Söylemezsem olmaz; bürokrasiye dair bu iddiaların yeni bir tasfiye hareketinin bahanesi olabileceğini düşünenler de yok değil. 

Şurası muhakkak ki seçime yaklaştıkça daha çok ifşaata, itirafa ve dümen kırmaya tanık olacağız.