Premier Lig'de rekorlu hafta

Leicester City son haftaki galibiyetiyle, en farklı deplasman galibiyeti rekorunu kırdı ve en farklı galibiyet rekoruna da ortak oldu. Rekorla ilgili bir başka dikkat çeken şey ise; 9-0 rekorunun ilk sahibi Manchester United’ın kalesinde, Leicester City’nin kalecisi Kasper Schmeichel’ın babası Peter Schmeichel’ın olmasıydı.

Google Haberlere Abone ol

Bora Ürkmez

Premier Lig’in onuncu haftasında bol gollü bol sürprizli maçlara şahitlik ettik. Haftanın dikkat çeken maçlarına minik bir bakış atacağız.

LEICESTER CITY TARİH YAZDI

Lige ilk dokuz haftada aldığı 17 puanla başlayarak ilk dördün içine yerleşen Leicester City’nin bu haftaki rakibi en büyük küme düşme adaylarından Southampton’dı.

Maça baskılı ve ileride başlayan Leicester’ın ilk yirmi dakikada bulduğu üç golle ve Southampton’ın da on kişi kalmasıyla maç apayrı bir yere doğru evrildi. İlk yarıyı Ben Chilwell, Youri Tielemans, Jamie Vardy ve Ayoze Perez’in iki golüyle 5-0 önde kapatan Leicester, ikinci yarıda da geri adım atmadı.

Southampton hocası Ralph Hasenhüttl her ne kadar ilk yarının başında savunmadaki gücünü arttırmayı hedefleyen değişiklikler yapsa da ilk yarıdan sadece bir gol az yemeyi başarabildi. Leicester’ın ikinci yarıdaki gollerine Ayoze Perez, James Maddison ve iki gol ile de Jamie Vardy imza attı.

Leicester City bu galibiyetiyle, en farklı deplasman galibiyeti rekorunu kırdı ve en farklı galibiyet rekoruna da ortak oldu. Rekorla ilgili bir başka dikkat çeken şey ise; 9-0 rekorunun ilk sahibi Manchester United’ın kalesinde, Leicester City’nin kalecisi Kasper Schmeichel’ın babası Peter Schmeichel’ın olmasıydı.

Southampton bu “gurur kırıcı” maçın ardından da hafta içi kupada ve hafta sonu ligde olmak üzere iki kere Manchester City’nin karşısına çıkacak ve belki de birkaç bol gollü maç daha izlememizi sağlayacak.

ANFIELD’DA GERİ DÖNÜŞ

Haftanın en dikkat çeken maçında lider Liverpool evinde son zamanlarda gösterdiği kötü performansla dikkat çeken Tottenham’ı ağırladı.

Maçın henüz 47'nci saniyesinde Harry Kane ile golü bulan Tottenham, Liverpool’lu oyunculara ve taraftarlara gergin anlar yaşattı. İkinci yarıda Liverpool’un boğucu uzun toplarını engelleyebilmek için Harry Winks-Ndombele değişikliği yapıp, Moussa Sissoko’yu savunmanın önüne çeken Pochettino’nun bu hamlesi bir süreliğine tutmuş olsa da Anfield Road’da taraftar desteğini her zaman yanında hisseden Liverpool, kaptan Jordan Henderson’ın ve Mohammed Salah’ın golleriyle galibiyeti almayı başardı ve Manchester City ile oynayacakları büyük maçtan önce puan kaybı yaşamadan bir haftayı daha geride bıraktı.

PULISIC’TEN TEK KİŞİLİK ŞOV

Ligin izlemesi en keyifli takımlarından biri olan Frank Lampard ve ekibi Chelsea, Burnley deplasmanına üç puan için gitti.

Chelsea’ye geldiğinden beri performans dönem dönem sorgulanan, özellikle de fizik gücünün zayıf olmasından dolayı da sorun yaşayan Amerikalı genç yıldız Christian Pulisic, 56 dakikada sol ayakla, sağ ayakla ve kafayla üç gol atıp “perfect hat-trick” yaparak maç topunu evine götürdü. Chelsea’nin dördüncü golünü ise takımın tecrübeli isimlerinden Willian kaydetti.

Maç boyunca oyunun hakimi olan ve ev sahibi Burnley’yi zor duruma sokan Chelsea, son dakikalarda yorgunluğun da baş göstermesiyle kalesinde iki gol gördü ve 4-2’lik bir skorla üç puanı hanesine yazdırarak dördüncü sıradaki yerini korudu.

MANCHESTER CITY LIVERPOOL’UN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Onuncu haftaya lider Liverpool’un altı puan gerisinde giren Manchester City evinde Aston Villa’yı ağırladı ve kendilerinden bekleneni yapıp rahat bir üç puan aldı.

City maçın hakimi olmasına rağmen ilk yarıda aradığı golü bulamadı ve devre arasına biraz buruk bir şekilde girdi ancak ikinci yarının hemen başında gelen Raheem Sterling golü kilidi açtı. Golden sonra baskıyı da arttıran City, 65 ve 70. dakikalarda David Silva ve İlkay Gündoğan ile golü bularak 3-0’lık bir galibiyetle haftayı üç puan alarak tamamladı.

#EMERYOUT SESLERİ YÜKSELİYOR

Kötü performansa rağmen beşinci sıradaki yerini haftalardır koruyabilen Arsenal’in karşısında bir puan altlarında yer alan Crystal Palace vardı.

Maça ilk on dakikadaki Sokratis ve David Luiz’den gelen gollerle harika bir başlangıç yapan Arsenal, golden geriye kalan seksen dakikada pek de etkili olamadı. Otuzuncu dakikada penaltı kazanan Palace ilk yarı bitmeden Milivojevic ile farkı bire indirmeyi başardı ve geri dönüş sinyalini yaktı ve ikinci yarıda daha henüz on dakika geçmeden ikinci golünü de bulan Crystal Palace maça ortak olmayı başardı.

Son anlarda galibiyet golünü bulan Arsenal’in karşısına VAR engeli çıkınca maç 2-2 sonuçlandı. Skor dışında tepki çeken bir diğer şey ise Emery tarafından kaptan seçilen Granit Xhaka oldu. Oyuncan çıkarken yuhalanan ve taraftarlara karşılık olarak küfür eden Xhaka’nın kaptanlık serüveni çok uzun sürmeyecek gibi duruyor

UNITED PENALTI GOLÜ SEVMİYOR

Tarihini en kötü kadrolarından biriyle bu sezon ligde boy gösteren Manchester United bu hafta Norwich City’ye konuk oldu.

İlk golünü yirmi birinci dakikada Scott McTominay ile bulan United’ın diğer golleri, kullandıkları penaltıları kaçıran, Marcus Rashford ve Anthony Martial’den geldi. Ev sahibi Norwich’in tek golünü ise oyuna ikinci yarıda dahil olan Onel Herhandez attı ve maç United lehine 3-1’lik bir skorla tamamlandı.

Bu galibiyetin ardından ilk altıya biraz da olsa yaklaşabilen Manchester United, lider Liverpool’un hâlâ on beş puan gerisinde olarak adına yakışmayan bir performans gösteriyor.