Kötüler her zaman fırsat kolluyor AHBAP

AHBAP bizim için kutuplaşmış bir toplumda bir kutba ait olmadan yapılmak istenen güzel projelerin yapılmasının zorluklarının en güzel örneği. Oysa AHBAP’ı gerçekten merak edip inceleseler, aslında bu kutuplaşma ve sıkışmadan bıkmış binlerce insanın bu harekette tüm ideolojik, siyasi düşüncelerinden ziyade ortak amaç olan iyilikte ve kendi tanımlarındaki sevgi ve paylaşmada buluştuklarını görebilirler.

Google Haberlere Abone ol

Bulut Anac

Ahbap, Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimi, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşma ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan bir işbirliği hareketidir.

Yukarıda okuduğunuz tanım, AHBAP’ın kendi web sitesinde yazan tanımdır. Sanırım kendilerinin cümlelerinin üzerine bir şey katmak gerekmez. Bu yazıyı yazmamın amacı son günlerde AHBAP ve başkanı Haluk Levent’e yapılan sosyal medyadan sistematik olumsuz yorumların toplumumuzdaki kutuplaşma ve birbirine güvenin kalmayışının göstergesi olmasıdır.

AHBAP kendini hiçbir zaman bir kutba ait tanımlamadığı gibi, bir iyilik hareketi olarak toplumda birlik içerisinde hareket etmenin önünü açmaya çalışan bir harekettir. Fakat buna rağmen son günlerde AHBAP kendini istemediği halde haksız bir şekilde anlam veremediğim ithamlara maruz kaldı. Belli bir kesim İzmir Marşı’nı belli bir kesim de belki kendince yeterince muhalif bir pozisyonda görmediği AHBAP başkanının üzerinden bu iyilik hareketini yıpratmaya başladılar.

Bu bize kutuplaşmış bir toplumda bir kutba ait olmadan yapılmak istenen güzel projelerin yapılmasının zorluklarının en güzel örneği. Oysa AHBAPI’ı gerçekten merak edip inceleseler, aslında bu kutuplaşma ve sıkışmadan bıkmış binlerce insanın özellikle de gençlerin bu harekette tüm ideolojik, siyasi düşüncelerinden ziyade ortak amaç olan iyilikte ve kendi tanımlarındaki sevgi ve paylaşmada buluştuklarını görebilirler. Bundan rahatsız olan insanların gerçekten ama gerçekten bu topluma bugüne kadar ne kattıklarının merakı içerisindeyim. Oysa AHBAP hareketinin herkesle kucaklaşmaya ve toplumda yardıma ihtiyacı olan tüm kesimlerin yardımına koşmak için çabaladığını görüyoruz.

AHBAP’a sosyal medya üzerinden sistematik saldırılardan önce talihsiz bir tweet sonucu yanlış anlatım ve anlaşılma sonucu üzerine çok fazla baskı kurulan AHBAP Başkanı Haluk Levent’in sorumluluk alarak başkanlıktan üç ay erken istifa etmesi ve fakat istifası sonrası yapılan saldırılara karşı yeniden başkanlık yapacağını açıklaması sevindirici bir durum. Kendisi başkanlığı üç ay sonra bırakacağını çok uzun zaman önceden açıklasa da umarım bu süre biraz daha uzar. Farkındayım çok mesai ve büyük fedakarlık yapan Haluk Levent’ten bunu istemek belki biraz bencilce geliyor olabilir. Fakat özellikle bu kısa süreli başkanlıktan ayrılma döneminde anladığım, kötüler her zaman fırsat kolluyor.

Kendi adıma kutuplaşmış bir topluma doğru giderken, birliktelik içerisinde sevgi, iyilik ve paylaşma çerçevesinde bir araya toplumun her kesiminden insanı getiren başta kurucu başkan Haluk Levent ve tüm AHBAP gönüllülerine buradan teşekkürü bir borç bilirim.

İyi ki varsınız.

*Bu yazı ilk olarak Ortakiyi sitesinde yayınlanmıştır.