Şenol Güneş'in tavşanları

İlk 30 dakikanın ardından kenardan oyuncu alma opsiyonu kısıtlı olan Şenol Güneş şapkasından tavşanlar çıkarmaya başladı. Medel'i stopere, Tosic'i sol beke, Tolgay'ı ön liberoya, Babel'i de santrafora alıp bir anlamda 4-4-2 sistemine geçti.

Google Haberlere Abone ol

Cevdet Coşkun

Hafta içi dramatik Bayern yenilgisinin ardından, üstelik Pepe ve Talisca gibi iki çok önemli oyuncusundan yoksun; yetmiyormuş gibi maçtan önce hastalanan Oğuzhan'ın kadrodan çıkarıldığı Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da özellikle maçın başlarında zorlanacağı belliydi.

İLK YARIDA KISIR FUTBOL VE OFSAYTTAN GOL

Nihayet öyle oldu. Fenerbahçe'nin Başakşehir karşısında sonuç veren, kendi oyununu oynamaktansa oyunu dar alana sıkıştırıp rakibi oynatmama taktiğine karşı orta saha üstünlüğünü eline geçirmekte hayli zorlandı. Üstüne daha 8'inci dakikada Fernandao'nun yan hakemin süzemediği ofsayttan attığı golle skor üstünlüğü de Fenerbahçe'ye geçti.

Ancak, golden sonra her iki takım da top yapmakta hayli zorlandı. İlk yarım saat dar alana sıkışmış futbol ve orta sahada karşılıklı top kayıplarıyla geçti. Beşiktaş, her zamanki kanatlardan ortalarla rakibi bunaltan oyununu hayata geçirmekte çok zorlandı. Bunda ilk defa 10 numara pozisyonunda oynayan Tolgay'ın etkisizliği önemli rol oynadı. Bu sürede Beşiktaş adına tek etkili pozisyon 25'inci dakikada Babel'in auta giden kafa vuruşuydu.

İlk 30 dakikanın ardından kenardan oyuncu alma opsiyonu kısıtlı olan Şenol Güneş şapkasından tavşanlar çıkarmaya başladı. Medel'i stopere, Tosic'i sol beke, Tolgay'ı ön liberoya, Babel'i de santrafora alıp bir anlamda 4-4-2 sistemine geçti.

Bu hamleler Beşiktaş'ın oyuna hakim olmasını sağladıysa da 36'ncı dakikadaki verilmeyen penaltı ve Quaresma'nın muhteşem trivelası dışında ilk yarıda net pozisyonlar bulamadı.

İKİNCİ YARIDA BAŞKA BİR BEŞİKTAŞ

İkinci yarının başlamasıyla birlikte Beşiktaş da alışıldık temposunu sahaya yansıtmaya başladı. 49'da Vida'nın hazırlanması anlamında ders niteliğinde, jeneriklik golünden itibaren 63'üncü dakikaya kadar neredeyse soluksuz oynadı. Ne var ki eşitliği bozacak golü bulamadı. Bu dakikada Şenol Hoca şapkasından başka bir tavşan çıkardı. Vida-Negredo değişikliği Quaresma'nın; biri artık klasikleşmiş trivela olmak üzere iki golüyle sonuçlandı. Böylece Beşiktaş, liderin beş puan gerisine düştüğü lig yarışına ihtişamlı bir galibiyetle "devam" dedi.

MAÇIN ADAM(LAR)I

1- Medel. Maç boyunca üç ayrı bölgede hatasız oynamasının üstüne skor 1-1'ken kendi boyu kadar yükselip birkaç saniye havada asılı kalarak çizgiden çıkardığı top maçın kaderini değiştirdi. O sahadaysa 1-1 giden oyunda stoperinizi çıkarıp maçı yinede kazanabilirsiniz.

2- Negredo. 77'nci dakikada De Souza'yı profesyonelce oyundan düşürüp devamında Quaresma'ya asist yaptığı pozisyon yüksek oyun zekasının kanıtıydı. Keza uzatmalarda topu Quaresma gelene kadar ayağında tutup golü arttırması da. Böylece Negredo mu Wagner Love mı tartışmalarına da kesin bir nokta koymuş oldu.

3- Q. Son günlerde fenomen olan videodaki deyimle: "Konuşmaya hiç gerek yok. Görüyorsunuz."

4- Şenol Güneş. Son haftalarda formsuz görünüyordu hoca. Bu maçla eski formuna döndü.