AVM'de sergilenerek sömürülen zavallı hayvanlar

Aqua Vega’nın sosyal medya hesaplarında “Maceraya hazır mısınız?” adlı tanıtım videosu paylaşılmış. Zorla kapalı fanusta tutulan Serval’in sizce böyle bir maceraya ihtiyacı var mı? İnsanlara ve özellikle çocuklara hayvan sevgisi böylesine “maceralarla” mı öğretilecek?

Google Haberlere Abone ol

Batu Aksoy

Ankara’da Nata Vega Outlet adlı bir AVM’deki akvaryumda binlerce deniz canlısı, yeni açılan vahşi yaşam hapishanesinde Serval, Femish Dev Tavşanı, Altın Kafalı Arslan Tamarin, Evcil Dağ Gelinciği, Marmoset, Altuni Sülün, Nil Timsahı, Parma Wallaby gibi çeşitli türlerdeki hayvanlar sergilenmektedir. Ayrıca Gila Canavarı, Mojave Çıngıraklı Yılanı, Çöl Engereği, Goliath, Altın Ok Kurbağası, Afrika Dev Kırkayağı, Kafesli Piton gibi hayvanlar “Adrenalin Dünyası” adıyla alışveriş merkezine gelen ziyaretçilere teşhir edilmektedir.

Konu hakkında Sabah gazetesinde “Kedigillerin en vahşisi görücüye çıkıyor” adlı son derece rahatsız edici bir başlıkla yapılan haberde, mekânın “özellikle çocukların ilgisini çekeceğe benziyor” şeklinde tanıtımı yapılmış.

.

Doğal ortamlarında yaşaması gereken bu canlılar pethsop'larda tutulur gibi camdan bir fanusta ya da kıyafet alınan bir vitrin içindeymişçesine temiz hava ve güneşten uzak yaşamaktadırlar.

.

Aqua Vega’nın sosyal medya hesaplarında “Maceraya hazır mısınız?” adlı tanıtım videosu paylaşılmış.

Zorla kapalı fanusta tutulan Serval’in sizce böyle bir maceraya ihtiyacı var mı?

İnsanlara ve özellikle çocuklara hayvan sevgisi böylesine “maceralarla” mı öğretilecek?

.

Gene sosyal medya hesaplarında “ünlü” bir sanatçıyla paylaşılmış bir fotoğraf ve yorumlarda gelen tepkiler.

.

Nata Vega Outlet’in 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü mesajı: “Biz karşılıksız seven, dünyayı birlikte paylaştığımız dostlarımızın…”

Gerçekten karşılıksız mı? Hayvanları kapalı fanuslara hapsederek mi dünyayı birlikte paylaşıyoruz?

.

"Ne kadar da mutluyum değil mi?"

.

"Benim ne işim var burada?"

.

Doğal ortamlarında yaşaması ve doğal ortamlarında korunması gereken bu muhteşem hayvanların kapalı mekânlarda insanlara sergilenmesini durduralım lütfen.

Anadolu Kedisi sayfası olarak bu rezaleti tüm hayvanseverlere ve kamuoyuna önemle duyuruyoruz ve yetkililerden acilen gerekenlerin yapılmasını rica ediyoruz.

Bu yazı ilk olarak Anadolu Kedisi'nde yayınlanmıştır.

Katkıları için Ece Akay’a teşekkür ederiz.