Tramvay yoluna döşenen kauçuk ve Metin Feyzioğlu

İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvay hattı açılışını Prof. Metin Feyzioğlu yapsın bence! Hem kauçuk zeminde çok sevdiği kameralara boy boy fotoğraf verme şansı bulacaktır hem de sarkastik bir yolla hukukun üstünlüğünü savunan nostaljik bir Barolar Birliği özlemini hatırlatacaktır bize.

Google Haberlere Abone ol

Hikmet Koyuncuoğlu 

Ana teması İstiklal'deki tramvay yoluna döşenen kauçuk ve Metin Feyzioğlu olan iki haberi aynı anda okudum bu sabah.

Yani, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’ndeki tarihi ve nostaljik tramvay hattına döşediği yeşil renkli kauçuk ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun dillere hemen pelesenk olmaya aday Gülmen ve Özakça’ya yönelik veciz ifadelerinden eş zamanlı haberdar oldum.

Zihnimin, aralarında hiç de bağlantı bulunmadığı açık olan bu iki konuya yönelik analojik faaliyeti ise başta şaşırtıcı geldi ama sonrası eğlenceli bir hal almaya başlayınca, bu zihinsel faaliyeti paylaşmak istedim doğrusu.

Milyonlarca insanın anılarına ve tarihi olaylara sahne olmuş İstiklal Caddesi'nin sembollerinden tramvayın üzerine oturduğu zemin, doğal olarak, tarihe ve zamana meydan okuyacak bir sağlamlık unsurunu insan zihninde çağrıştırıyor. Üzerine binen ve binmeye devam edecek olan olan tonlarca ağırlığı taşımaya alışmış, dünya tarihine ait bir caddenin ayağınızla bastığınız zeminini hayal edin!

Sonra da, savunmanın ve hak aramanın temsilcisi avukatların oluşturdukları meslek birliği olan baroların tümünün tepesindeki “Barolar Birliği” gibi bir kurumun üzerindeki yükü düşünün bu sefer.

Hatta biraz da ötesine geçerek; bir ülkenin Anayasa Mahkemesi'nin kendi kendisini işlevsiz kıldığı bir hukuk düzeninde Barolar Birliği üzerindeki yükü düşünün.

Bir ülkenin seçilmiş milletvekillerinin tutuklu yargılandığı hukuk düzeninde Barolar Birliği üzerindeki yükü düşünün.

Kanda duş almak için sokaklara salınmış eski suç örgütü lideri, şimdinin reisi, sivil toplum lideri gibi ortalarda dolaşırken, savcılarımızın Şeyma Subaşı’na hakaret edenleri bulmak için cansiparane mücadele gösterdiği bir ülkede Barolar Birliği Başkanı olduğunuzu düşünün.

Esasında fazla da hayal kurup düşünmeyin, zira sonuç tek kelime:

Kauçuk!

İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvay hattı açılışını Prof. Metin Feyzioğlu yapsın bence!

Hem kauçuk zeminde çok sevdiği kameralara boy boy fotoğraf verme şansı bulacaktır hem de sarkastik bir yolla hukukun üstünlüğünü savunan nostaljik bir Barolar Birliği özlemini hatırlatacaktır bize.

Doktor, avukat