Nükleer öpücükler

Akkuyu’da nükleer sızıntı iddiasını yalanlayan bakan… sakat doğan bebek sayısında artış üzerine başlatılan araştırmanın… kanser oranında artış olduğu uydurmadır dedi… Takdir-i ilahi dedi… Bu nükleer kazaların neden Mekke’de, Medine’de değil de Akkuyu’da olduğunu düşünmek lazım kanımca dedi…

Google Haberlere Abone ol

Uğur Aflay

Nükleer enerji bir gün, fosil yakıt kökenli enerji eldesinden, çok daha temiz ve güvenli olacaktır.

Bir gün…

Bugün değil…

Nükleer bir kaza sonrası ilk yapacağınız şey sarılmak olmalıdır. En yakınınızdakine, hiç tanımasanız bile, sadece sarılın, çünkü yapabileceğiniz başka bir şey yok.

***

Ama onlar insan sayılmaz ki! Medeni olmayan barbar toplumlara karşı gaz kullanılabilir! (Winston Leonard Spencer-Churchill, Savaş Bakanı. 1919. Lordlar Kamarası’nda Türklere karşı kimyasal silah kullanılmasını savunurken)

“Radyonükleidler vücuda alındıktan sonra yapılabilecek çok az şey kalacağından alınması gerekli en temel önlem radyoaktif materyalinin vücuda girmesini önlemektir. 50 rem gözlenebilir bir biyolojik etki meydana getiren en küçük radyasyon dozudur. Bu doz kandaki akyuvar sayısında geçici bir değişiklik meydana getirir.”

Japonya, İmparatorun yargılanmayacağı ve yerinde kalacağı garantisi verilirse teslim olacağını bildirdi. Truman şartsız teslimiyet istedi. Atom bombasını hazırlayan bilim adamları bombanın kullanılmaması için ABD başkanına dilekçe verdiler. Truman reddetti. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerler listelendi. Hiroşima, Uranyum-235, Little Boy (Küçük Oğlan), 70 bin kişi öldü, 140 bin kişi yaralandı .…. Nagasaki, Plütonyum-239, Fat Man (Şişko Adam) 42 bin kişi öldü, 40 binin üzerinde kişi yaralandı…. Bikini adasında hidrojen bombası denemesi… Bikini’deki 23 patlamanın biri hariç hepsi su içinde veya mavnalar üzerinde idi, fakat tek bir patlama o bölgeyi en az 100 yıl oturulmaz hale getirmeye yetti….

Bin güneşin ışığı 

Doldursaydı bir anda bütün göğü, 

O Görkemli'nin ihtişamına benzerdi tıpkı... 

Dünyaları yıkan 

Azrail'im artık ben.

(Hindu destanı: Bhagavad-Gıta)

“100 – 200 rem arasında radyasyona maruz kalan bir insanda 3 saat içerisinde kusma ile birlikte yorgunluk ve iştahsızlık görülür. Bu tür hastalarda bir kaç hafta içinde iyileşme gözlenir.”

1952 Kanada deneme reaktörü infilak… 1958 Yugoslavya: Ölümle sonuçlanan ilk nükleer kaza Vinca Nükleer Santralı'nda …çekirdeğinin aşırı ısınması sonucu… 1961 ABD: Idaho Falls yakınlarındaki bir nükleer deneme reaktöründeki kazada üç işçi öldü…. 1981 ABD: Nükleer soğutma sisteminde kullanılan yaklaşık 100 bin galonluk sıvının dışarı sızması sonucunda 8 işçiye radyasyon bulaştı… 1981 Japonya: Bir nükleer reaktörün onarımı sırasında 100 işçi radyasyondan etkilendi… 1986 ABD: Bir silindir dolusu nükleer maddenin yanlış ısıtılması sonucu meydana gelen patlamada ...1987: İngiltere'de gaz patlaması... 1989: İstanbul Büyükçekmece Araştırma Reaktörü'nde yangın… 1989: İspanya'da gaz soğutmalı reaktörde yangın… 1991: Japonya'da bir boru hattının kopmasıyla oluşan radyoaktif buhar kaçağı… 1992 Rusya… 1995 Japonya…nükleer kazalar… 1999: Japonya'daki Tokaimura uranyum işleme tesislerinde gerçekleşen sızıntı sonucu…

Canlarını alevden kurtaramayacaklar. Ne ısınmak için kor, ne de karşısında oturulacak ateş olacak.

(Tevrat; YEŞAYA 47: 14)

“300 rem radyasyon dozuna maruz kalan kişilerde 2 saat içinde kusma ve halsizlik başlar. Yaklaşık 2 hafta sonra ise saçlar dökülmeye başlar. Bir ay ile bir yıl arasında bu kişilerin yüzde 90’ı iyileşir. Vücut tarafından alınan radyasyon dozunun artmasıyla gözlenen etkiler daha belirgin ve ciddi olmaya başlar.”

Nükleer santraller gereklidir, nükleer enerjiye geçmezsek Türkiye 2 yıl içinde karanlıkta kalacak, fabrikalar kapanacak dedi…elektrik kesintileri…elektriğe zam…(1960)… Nükleer santraller olmazsa olmaz, nükleer enerjiye geçmezsek Türkiye 2 yıl içinde karanlıkta kalacak, fabrikalar kapanacak dedi…elektrik kesintileri…elektriğe zam….(1970)… Nükleer santraller çağdaşlaşmanın gereğidir, nükleer enerjiye geçmezsek Türkiye 2 yıl içinde karanlıkta kalacak, fabrikalar kapanacak dedi…elektrik kesintileri…elektriğe zam….(1980)… Artık Türkiye nükleer santrallere hazır, nükleer enerjiye geçmezsek Türkiye 2 yıl içinde karanlıkta kalacak, fabrikalar kapanacak dedi…elektrik kesintileri…elektriğe zam…(1990)…. Nasıl bir zihniyet nükleer santrallere karşı çıkar anlamıyorum. Bir kere en temiz enerji, çevrecilerin savunması lazım dedi... Nükleer enerjiye geçmezsek Türkiye 2 yıl içinde karanlıkta kalacak, fabrikalar kapanacak dedi…. elektrik kesintileri…elektriğe zam...(2000)… Bunlar zamanında boğaz köprüsüne de karşı çıkmışlardı dedi…TUİK istatistiklerine göre nükleer enerjiye geçmezsek Türkiye 2 yıl içinde karanlıkta kalacak, fabrikalar kapanacak… elektrik kesintileri…elektriğe zam….(2010)

“400 rem radyasyon dozuna maruz kalan kişilerde bir kaç saat içerisinde başlayan bulantı ve kusma dönemini iştahsızlık, halsizlik, ateş ve saç dökülmesi izler. Yaklaşık iki hafta sonra ağızda iltihaplanma görülür, ishal ile birlikte hızlı kilo kaybı başlar. Bu dozda radyasyona maruz kalan fertlerin yüzde 50’si 2 ile 4 hafta içinde ölür.” 

Kardeş kardeşi, baba çocuğunu ölüme teslim edecek.

(İncil; MATTA:10: 21)

Yolda yürürken başına makine düştü…Başına inek düştü.... Başına çelik pano düştü… inşaatı sahasında, vinçle kamyona yüklenen çelik panolar…Başına kamyon düştü. …freni boşalan odun yüklü kamyon…Kaldırımda yürürken başına tomruk düştü…Başına su deposu düştü…oksijen maskesi takan bir hasta, sigara içmeye kalkışınca hastanede yangın...tüp gazı kibritle kontrol etmek isterken meydana gelen patlamada….sigara yakmak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 15 kişi…LPG tankı gaz sızdıran otomobilinde çakmağıyla sigara yakmak isteyen sürücü …2 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı trafik kazasına, otomobilin ölen sürücüsünün sigara yakmak istemesinin neden olduğu…. bir işçi 600 tonluk pres makinesinin altından emekleyerek geçip 2450 santigratlık fırından sigara yakmak... Kırıkkale MKE’de baruthanede çay ve sigara molasında meydana gelen patlamada… Kozlu’daki maden çöktü. Çayeli’nde maden çöktü. Zonguldak Kilimli'de kaçak kömür ocağında meydana gelen göçük sonrası….Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde bir maden ocağında dün meydana gelen grizu patlaması sonucu 18 işçi hayatını…İstanbul-Ankara seferini yapan üzerine hızlı yazılmış normal tren, Sakarya'da raydan çıktı. Feci kazada; 37 kişi öldü, 60 yaralı var....Tuzla'da Facia Gibi Kaza: 3 Ölü 13 Yaralı… Soma faciası 301… Ermenek 18.. İstanbul İkitelli’de radyoaktif Kobalt-60 tele-terapi kaynaklarının taşınmasında kullanılan iki konteynerin hurda metal olarak satılması sonucu…

“Doz 600 rem’e çıktığında ise ölüm oranı yüzde 90’a çıkar. Kalanların iyileşmesi ise çok uzun süren tedaviler gerektirir.”

Deride ateş yanığı varsa ve et kırmızımsı-beyaz ya da beyaz, parlak bir leke haline gelmişse,

(Tevrat; LEVİLİLER : 13: 24)

İspanya’da nükleer santralde yangın çıktı… Bulgaristan'ın nükleeri AB'yi korkuttu… Fransa'da nükleer kaza: 2 nehir kirlendi..., Nükleer atık, astarı yüzünden pahalı kılıyor… Slovenya'da Nükleer Reaktörde Su Sızıntısı… Çin'de 50 nükleer tesiste hasar var… ABD'de bir 'nükleer' skandal daha…. Japonya'da sızıntı açıklanandan fazla… Japonya Şirketleri Nükleer Kazaları Gizlemiş…. İsveç'te Nükleer Santrale Güven Sarsıldı… İsveç 10 Nükleer Santralin 4'ünü Kapattı… İngiltere: Nükleer santrallar alarm veriyor… ABD: Zion Nükleer Tesisi’nde sızıntı alarmı…

Gençlerini ateş yuttu, Kızlarına düğün türküsü söylenmez oldu.

(Zebur; MezmurAsaf'ın Maskili:78: 63)

Bakan asbestli geminin parçalarını eline yüzüne sildi ve “bakın bir şey olmuyor” dedi… Bir şey olmaz dedi…Nükleer santraller atom bombası gibi patlamaz, belki ufak tefek sızar dedi…Pakistan’da gördüm de imrendim, bunlardan bizde de olmalı dedim (Kenan Evren, Pakistan gezisi sonrası nükleer santrallerle ilgili)… Çernobil’deki 4 numaralı reaktörün patlaması sonucu Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombalarının 100 katı kadar radyasyon havaya karıştı, radyoaktif bulutlar rüzgârın da etkisiyle Güney Afrika'ya kadar ulaştı. Yağan yağmurlar Karadeniz ve Edirne'de bulutları yere indirdi….TAEK Başkanı "Türkiye'de radyasyon doğal düzeydedir" dedi. .. Turgut Özal “radyoaktif çay daha lezzetlidir” dedi… Cumhurbaşkanı Kenan Evren "radyasyon kemiklere yararlıdır" dedi… Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral TV'ye çıkarak canlı yayında çay içti. "Biraz radyasyon iyidir" dedi. Aral gazetelere verdiği demeçte ”dininize, imanınıza inandığınız gibi biliniz ki, Türkiye’de kesinlikle böyle bir tehlike mevcut değildir” dedi.

Onlardan bir zümre vardır, aslında Kitap'tan olmayan bir şeyi siz Kitap'tan sanasınız diye, dillerini Kitap'la eğip bükerler. O, Allah katında olmadığı halde, "Bu, Allah katındandır." derler. Bilip durdukları halde, Allah hakkında yalan söylerler.

(Kuran-ı Kerim; ALİ İMRAN:78)

Çernobil kazasından sekiz yıl sonra ODTÜ Kimya Bölümü'nden son yaptıkları ölçümlerde sezyum aktivitesini, 1986'da TAEK tarafından yapılan ölçümlere göre daha yüksek bulduklarını… Türkiye Tabipler Birliği, Hopa'da yaptığı araştırmada ilçede son üç yılda meydana gelen ölümlerin yüzde 47,9'unun kanser yüzünden olduğunu… Cahit Aral Çernobil faciasından sonra Türkiye’deki bazı rakamları değiştirdiklerini, kamuoyuna doğru olmayan açıklamalar yaptıklarını… hata yaptık, yalan söyledik dedi…58 bin ton radyasyonlu çayın daha sonra iç pazara sürüldüğü ve diğer çaylarla harmanlanarak azar azar tüketildiği, radyasyonlu fındıkların askeriyede ve ilkokullarda dağıtıldığı iddiaları… Bir kilo radyasyonlu çayla bir kilo radyasyonsuz çayı karıştırırsanız 2 kilo radyasyonlu çayınız olur. Çaydaki radyasyon oranını yarıya düşürmek için yapmanız gereken tek şey 24.500 yıl beklemektir. (Nükleer enerji mühendisi) …Kim veriyor bunlara diplomayı, bunlar okumuş cahil, matematik bile bilmiyorlar. Diyor ki adam, bir kilo taşla bir kilo pirinci karıştırırsanız 2 kilo taşınız olur. Tekrar pirinç olması için 25 bin yıl beklemeniz gerekiyor. Olur mu hiç öyle şey, bizi cahil mi zannediyor bunlar (bir milletvekili)…

Bilimsellik kisvesi altında, bilimi kamuoyunu tedirgin etmeye alet etmek gibi adi ve pespaye bir gayeye vasıta kılmak gayretkeşliği, hamile kadınlarda panik yaratabilecek ve pek çok bebeğin doğmadan katline vesile teşkil edebilecektir. Bu davranış, bu raporu kaleme almış sözde bilim insanlarına şeref vermediği gibi… ODTÜ gibi ülkenin irfanına hizmet eden bir müessesenin manevi itibarını zedeleyen bu kabil suiniyet sahibi kişilerin ODTÜ bünyesinde barınabilmiş olmasını derin bir üzüntüyle…(ODTÜ’nün radyasyon ölçümlerinin çarpıtıldığına yönelik raporuna yanıt olarak TAEK Başkanı’nın YÖK’e mektubu)

“…ağızdan anüse kadar tüm sindirim sistemi açık bir yara halini almıştır, böbrek ve kalp zayıflar ve hasta ateşler içinde kanayarak ölür….hamile olan kadınlar küçük kafalı, geri zekalı ve cüce çocuklar…”

Ölüm korkusuyla binlerce kişi halinde yurtlarından çıkanları görmedin mi?

(Kuran-ı Kerim; BAKARA :  243)

130 bin kişi daha tahliye edildi…İkinci tahliye dönemi başladı. Belarus, Ukrayna ve Rusya'da 100 bin insan daha köylerini terk etmek zorunda kaldı…Rusya, Belarus ve Ukrayna'da tiroid kanseri vakaları 1980'lere göre yüzde 200 arttı.

Fukuşima 2011, 16000 ölü 3200 kayıp, 380 bin kişi göç etti. Japonya 43 nükleer enerji santralini kapattı. İnceburun ve Akkuyu’ya nükleer santral inşaatı… Ne yani osuruktan mı elektrik üreteceğiz dedi… Elektriğinin %65’ini osuruktan, boktan ve çöpten elde eden İsveç’te çöp bitti… Ümraniye’de çöp patladı, 39 ölü…

“Radyasyona maruz kalan kişilerin, genetik yapılarındaki dengesizlikleri, 2. hatta 3. kuşak torunlarına aktarabilecekleri açıklandı. Yeni bir çalışmaya göre, İngiltere’nin Sellafield nükleer merkezi çevresinde, lösemi hastalığına sahip kişilerin yoğun olarak bulunmasının nedeni bu genetik dengesizlikler olabilir.”

2035

Akkuyu’da nükleer sızıntı iddiasını yalanlayan bakan… sakat doğan bebek sayısında artış üzerine başlatılan araştırmanın… kanser oranında artış olduğu uydurmadır dedi… Mersin limanına gelen konteynerlerin nükleer atık değil, hammadde olduğunu ileri süren yetkililer…Toroslar nükleer atık çöplüğüne döndü iddiasına soruşturma…. Yalan dedi…Bunları söyleyen vatan hainidir dedi…Türkiye’nin gelişmesini istemeyen dinsizlerin uydurmasıdır dedi…Facia.. Akkuyu’da meydana gelen patlama sonucunda … bölgeye yardımlar ulaştırılamıyor…

Sonra senin için şöyle bir ağıt yakacaklar:

(Tevrat; HEZEKİEL : 26: 17)

Takdir-i ilahi dedi… Bu nükleer kazaların neden Mekke’de, Medine’de değil de Akkuyu’da olduğunu düşünmek lazım kanımca dedi…bakınız daha önce de Pompei’de, Sodom ve Gomorra’da insanlar cezalandırıldı ama ne oldu biz akıllanmadık, sonra ne oldu Akkuyu oldu tabii ki dedi…Akkuyu yetmedi mi yazılı pankart açan öğrenci…Türkiye’nin arkasında olduklarını açıklayan G8 ülkeleri… Nükleer atıkların Türkiye’ye ihracı nedeniyle soru yönelten senatöre ABD temsilciler meclisinde Bakan azarı “Ülkemizde kalmasını mı tercih ederdiniz? 1953’de yüce insani değerleri savunurken ki parlak hatipliği nedeniyle Nobel edebiyat ödülü alan Sir W. Churcill’in de bir zamanlar dediği gibi, onlar insan sayılmaz ki…”

Ölülerinize el sürmeyin (Maya: Dresden kitabesi)

Yaralılarınızı arkanızda bırakın (Gılgamış destanı)

Soyumuz kurumasın diye üremek için ( Ergenekon destanı)

Hepiniz oradan (ki bir zamanlar cennetinizdi) inin. (Bakara 38)

Şimdi kuzeye göç edin! (Eski Antlaşma; Yasa’nın tekrarı 2)