Fenerbahçe Orduevi korusunda inşaat

Fenerbahçe Orduevi'nin zaten kapalı ve açık mekanların bulunduğu korusunda 'kış bahçesi' inşaatı yapılıyor. Umarız orduevinin bağlı olduğu birim ve onların üstleri inşaat kararlarını gözden geçirip vazgeçerler.

Google Haberlere Abone ol

Abbas Karakaya

Fenerbahçe Orduevi kurulduğu alanın genişliği, bahçesi (korusu) ve Marmara kıyısında adalar manzarası ile belki de Türkiye'nin en güzel orduevi. Deniz ile toprağın, asırlık çam ağaçlarının doğal olarak buluştuğu bir alan. Ancak İstanbul'da artık çok azalmış bu güzel mekan da inşaat teröründen nasibini alıyor. Orduevinin denize nazır bahçesinde (korusunda) harıl harıl iş makineleri, beton mikserleri çalışıyor. Bu güzel bahçe bir yandan kazılıyor, kazılan yerlere beton dökülüyor. Öğrendiğimize göre beton zemin buraya dikilecek kapalı kış bahçesi içinmiş. Oysa 75, bilemediniz 100 metre ötesinde tam teşekküllü (pastanesi, çay ocağı, TV ekranları olan) ferah bir salonu zaten var orduevinin.

Orduevi müdavimleri böyle bir alana hiç ihtiyaç olmadığını söylüyor. Çünkü şu an beton dökülen bahçede çay, soğuk içecek ve atıştırmalık sunan bir büfe olduğuna (ama artık yok); ayrıca, aynı sahilde zaten kapalı kışlık bir mekan olduğuna dikkat çekiyorlar. Konuştuklarımızdan bazıları da, "keşke böyle bir inşaata girişimden önce, mesela küçük bir anket ile bizim de fikrimiz sorulsaydı" diyor.

Umarız orduevinin bağlı olduğu birim ve onların üstleri inşaat kararlarını gözden geçirip vazgeçerler. Hem İstanbul hem Türkiye betona, inşaata doydu. Asker de sivil de bir karış toprağa, doğallığa hasret.

insaat1

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------