Formula 1'den Rusya yaptırımı: Rus sürücü Nikita Mazepin'in sözleşmesi feshedildi

Formula 1 takımı Haas, bugün yaptığı açıklama ile Rus sürücü Nikita Mazepin ve Uralkali'nin kontratının feshedildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna harekatının ardından dünya çapında Rusya'ya yönelik yaptırımlar uygulanmaya başladı. Formula 1 takımı Haas bu kapsamda, Uralkali markasıyla yollarını ayırdı. Aynı zamanda Uralkali'nin desteğiyle takımın ikinci koltuğunda yarışan Rus sürücü Nikita Mazepin'in kontratı da feshedildi.

Motorsport'un haberine göre, alınan karar, Rus sürücünün artık takımla bir bağı kalmadığı ve yeni sezonda gridde yer almayacağı anlamına geliyor. Kararın ardından bir açıklama yayınlayan Nikita Mazepin, FIA'nın aldığı son kararlara uymaya karar verdiği için Haas'ın kararını anlayamadığını belirtti.

Sürücü şu ifadeleri kullandı:

"Değerli taraftarlarım ve takipçilerim, F1 sözleşmemin feshedildiğini duyduğumda çok hayal kırıklığına uğradım. Zorlukları anlıyor olsam da, FIA'nın kararı ve devam etmek için önerilen koşulları kabul etme konusundaki istekliliğim, tek taraflı olarak alınan bu kararda tamamen göz ardı edildi ve herhangi bir süreç izlenmedi. Durumu anlamaya çalışanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. F1'de geçirdiğim zamana değer verdim ve daha iyi bir dönemde tekrar birlikte olabileceğimizi umuyorum. Önümüzdeki günlerde söyleyecek daha çok şeyim olacak."