Formula 1 pilotu Max Verstappen ikinci kez dünya şampiyonu

2022 yılının Formula 1 şampiyonu Max Verstappen oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18'inci yarışı olan Japonya Grand Prix'sini kazanan Red Bull pilotu Hollandalı Max Verstappen, üst üste ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

Ferrari pilotu Charles Leclerc, damalı bayrağı 2. sırada geçmesine rağmen 5 saniye cezası aldı ve yarışı 3. sırada bitirdi. Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez ise Leclerc'in cezası sonrası 2. sırada yer aldı.

ÜST ÜSTE İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

Leclerc'in 5 saniye cezası almasının ardından Max Verstappen’in şampiyon olduğu duyuruldu. Verstappen "Şampiyon değilim" açıklaması yapsa da FIA'nın tam puan sistemini uyguladığının ortaya çıkmasının ardından Hollandalı pilot, üst üste 2. şampiyonluğunu resmen ilan etti.

YARIŞTA 'TRAKTÖR' KRİZİ: ÖNCE GÜVENLİK ARACI, SONRA KIRMIZI BAYRAK

Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen başlangıçta ıslak zemin nedeniyle birçok pilot zor anlar yaşadı. Ferrari pilotu Carlos Sainz aracının kontrolünü kaybetmesinin ardından bariyerlere çarptı ve yarışa devam edemedi. AlphaTauri'den Pierre Gasly de pist kenarında bulunan reklam panosuna çarptı.

Yoğun yağış ve kazalar nedeniyle kırmızı bayrağın çıkmasının ardından sürücüler pit yoluna girdi. Sürücüler pite doğru giderken Carlos Sainz'ın aracını çekmek için vinç pistin yanına geldi. AlphaTauri pilotu Pierre Gasly de, vincin hemen yanından geçti.

.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından Gasly, telsizinden Jules Bianchi'nin kazasını hatırlatarak tepki gösterdi. Gasly, "Bu ne saçmalık! Pistteki bu çekici de ne? Yanından geçtim. Bu kabul edilemez. Neler olduğunu hatırlayın. Buna inanamıyorum. Ölebilirdim" dedi. 

Yaşanan olayla ilgili FIA'dan açıklama geldi. FIA'nın açıklamasında çekicinin kırmızı bayrak çıktıktan sonra piste girdiği belirtildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı da belirtildi. Yarış, yaklaşık 2 saat 15 dakikalık duraklamanın ardından yeniden başladı. 

8 yıl önce Jules Bianchi'nin Suzuka'da şiddetli yağmur altında çekiciye çarpması, ağır şekilde yaralanıp ölmesine sebep olmuştu. (HABER MERKEZİ)