Fly Butik'e 'çökme' davası: Daire alanı silahlı kişiler karşıladı

Esenyurt’ta bulunan 230 daireli Fly Butik isimli siteye çöken çete ile ilgili soruşturma tamamlandı. Siteyi, silah zoruyla ele geçirmekle suçlanan Çetin Başkan Şimşek’in 2050 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Esenyurt'taki Fly Butik isimli site, geçen aylarda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele polisinin art arda yaptığı operasyonlarla gündeme geldi. Mali darboğaza giren sitenin müteahhitti Metin Uçar’ın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma sonrası 85 kişiye dava açıldı. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 590 sayfalık iddianameye göre, şüpheliler aynı daireyi onlarca kişiye sattı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; hayali daire satışı yapılan kişi sayısı 850 civarında. Bu kişilerden toplanan para miktarı ise 600 milyon lira olarak hesaplanıyor. 10’u aşkın paravan firma üzerinden yapılan hayali satışlar nedeni ile ortada kalan yüzlerce kişi, siteye girmek istediklerinde ise karşılarında silahlı bir grubu buldu.

İddianamede, örgüt lideri olmakla suçlanan isim Nihat Akyüz tutuklu durumda. Akyüz’ün, siteye yerleşmesini sağladığı Çetin Başkan Şahin ise, kendisine bağlı onlarca silahlı kişi ile siteye yerleşti. (HABERİN TAMAMI)


 

Etiketler FLY butik Esenyurt