'Fluid Dynamics' sergisi Versus Art Project'te açıldı

Küratörlüğünü Özge Yılmaz’ın üstlendiği "Fluid Dynamics" sergisi 8 Nisan'da açıldı. Sergi, 8 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Gülhatun Yıldırım, Submerge, 2020, Alüminyum ve Pleksiglas Arasına Sıvanmış Fine Art Baskı, 50 x 75 cm 3 + 2 AP
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küratörlüğünü Özge Yılmaz’ın üstlendiği; Alper Aydın, Emine Boyner Kürşat, Didem Erbaş, Sibel Horada, Berka Beste Kopuz, Yelta Köm, Deniz Tortum ve Gülhatun Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen "Fluid Dynamics" sergisi Versus Art Project'te açıldı. Fluid Dynamics, “akışkanlık” kavramına, bu kavramın birey-mekân ilişkisi içinde doğa, kent ve sanal mekânlar üzerindeki yansımalarına ve yaşamın içindeki ​akışkanlık vurgusuna ​odaklanıyor.

Akışkanlık kavramıyla ilerleyen bir küratöryal aks üzerine kurulan sergi, ismini hareket hâlindeki sıvı, gaz ve plazmaların davranışlarını inceleyen “Akışkanlar Dinamiği”nden alıyor. “Fluid Dynamics”de çizilen küratöryal aks, nihai olarak bilimin spekülatifliği üzerinden, bilginin akışkanlığını sorguluyor. VR (Virtual Reality), AR (Augmented Reality) ve AI (Artificial Intelligence) ile gerçeklik algısının ve kimliğin akışkanlığına dair sorgulamalar aracılığıyla son noktasına ulaşarak, ucu açık bir şekilde izleyiciyi bu kavramlar üzerine birlikte düşünmeye sevk ediyor.

​Video, yerleştirme, resim, fotoğraf ve seramik gibi çeşitli medyumlarda üretilmiş işlerin yer aldığı “Fluid Dynamics” başlıklı sergi 8 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında Versus Art Project’te ziyaret edilebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)