Florida'da bir hacker şehir suyunu zehirlemeye çalıştı

Florida'nın Oldsmar kentinin su artıma sistemine sızan bir hacker, şehir suyunu zehirlemeye çalıştı. Su arıtma sistemindeki sodyum hidroksit miktarının 100 kat artırıldığı ancak su kaynağı etkilenmeden önce harekete geçildiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Florida eyaletinde, bir hackerın Oldsmar kentinin su artıma sistemine sızdığı ve şehir suyunu zehirlemeye çalıştığı belirtildi. Şüphelinin, su arıtma sistemindeki sodyum hidroksit miktarını 100 kat artırdığı, bir çalışanın durumu fark etmesi üzerine su kaynağı etkilenmeden önce harekete geçildiği duyuruldu.

Pinellas İlçesi Şerifi Bob Gualtieri, "Ben bir kimyager değilim. Ama size şunu söyleyebilirim, bu kadar yüksek miktarda sodyum hidroksiti suya eklemek hiç de iyi bir şey değil" dedi. Gualtieri, söz konusu arıtma tesisin 15 bin kişinin ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Suyun asitlik derecesini kontrol etmek için düşük miktarda kullanılan sodyum hidroksitin fazlasının, halk sağlığı için tehlike yaratacağı kaydedildi. Sıvı lavabo açıcıların da ana maddesi olan sodyum hidroksit, geçici saç dökülmesi, ciltte ve gözlerde tahrişin yanı sıra yutulması halinde ciddi sonuçlara neden olabilir. (DIŞ HABERLER)