Fiyat İstikrar Komitesi: Arz güvenliği konusunda yeni politikalar oluşturulacak

Fiyat İstikrar Komitesi toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Emtia ve su kaynaklarını kapsayacak şekilde arz güvenliği konusunda yeni politikaların oluşturulmasına karar verilmiştir” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanlığı, Fiyat İstikrar Komitesi toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

Komitesinin dördüncü toplantısının Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Düzenli olarak toplanan Komite Mart ayı enflasyon gelişmeleri ışığında mevcut fiyat görünümünü değerlendirmiştir. Başta tarımsal ürünlerde olmak üzere küresel düzeyde artan korumacı politikalar, arz güvenliğini önümüzdeki dönemde daha fazla ön plana çıkaracaktır" ifadelerine yer verildi.

Arz güvenliği konusunda mevzuat çalışması yapılacağını aktarılan açıklamada, "Komite tarafından tarım, gıda, enerji başta olmak üzere emtia ve su kaynaklarını kapsayacak şekilde arz güvenliği konusunda yeni politikaların oluşturulup mevzuat çalışmasının yapılmasına ve fahiş fiyat artışları ile mücadele çalışmalarının tüm paydaşlarla eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde sürdürülmesine karar verilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)