Fitch'ten uyarı: Kredi notu düşebilir

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmeye başlaması halinde Türkiye'nin kredi notunun düşebileceği uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz artırımına giden Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ı görevden alarak yerine düşük faizi savunan Şahap Kavcıoğlu'nu atamasının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten uyarı geldi. Fitch, faiz oranlarını hızla düşmeye başlanması ve para ve tahvil piyasalarında yeniden karışıklık yaratılması halinde Türkiye'nin kredi notunun düşebileceğini belirtti

Ruters'ın sorularını yanıtlayan Fitch'in ülke notları direktörü Tony Stringer, "Bu, kredi notunu gözden geçirmemize neden olabilecek bir şey, bu kesin" cevabını verdi.

Stringer, temel tehlikenin ise yurtiçi hane ve iş yerlerinin yanı sıra tasarruf sahiplerinin TL'nin sert değer kayıpları yaşayacağını düşünüyor olması olduğunu belirtti. Stringer, "Aslen baktığımız şey piyasanın o anki tepkisi ve bu hareketin ödemeler dengesi alanında baskının ne kadar artmasına yol açacağı olur" dedi.

Fitch, bir ay önce Türkiye'nin kredi notu görünümünü yeni ekonomi ekibi tarafından daha tutarlı politikalar yürütülmesi ve sıkı para politikası izlenmesini gerekçe göstererek "negatif"ten "durağan"a çevirmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)