Firari cinayet şüphelisi, 3 yıl sonra Gürcistan'da yakalandı

Sakarya'da 2020 yılında tartıştığı servis şoförünü öldüren zanlı, 3 yıl sonra Gürcistan'da yakalandı. Gözaltına alınan cinayet zanlısı Türkiye'ye iade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, servis şoförü Emin Memigüven'i (53) aracında tabancayla vurarak öldüren İ.C. (50), 3 yıl sonra Gürcistan'da yakalanıp, Sakarya'ya getirildi.

DHA'nın haberine göre, 2020 yılı Temmuz ayında Arifiye ilçesinde, bir fabrikanın önündeki park alanında İ.C. ve servis şoförü Emin Memigüven arasında tartışma çıktı. Memigüven'i başından ve göğsünden tabancayla vuran İ.C. olay yerinden kaçtı.

Yaralanan Memigüven, sağlık ekipleri tarafından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Memigüven, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma yaptı. Araştırma sonucu Gürcistan'a kaçtığı tespit edilen İ.C., Interpol'ün (Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı) iş birliğiyle Gürcistan'da yakalandı. İ.C., işlemlerinin ardından Türkiye'ye iade edildi. Sakarya'ya getirilen İ.C.'nin, emniyetteki sorgusu sürüyor. (HABER MERKEZİ)