Final İstanbul'dan gitti, açıklama gelmedi

İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali'nin Türkiye'de korona virüsü vakalarının yüksek olması nedeniyle Lizbon'da oynanacağı iddia edildi. Konuyla ilgili UEFA ve TFF'den henüz açıklama gelmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 29 Mayıs Cumartesi günü oynanması beklenen Şampiyonlar Ligi Finali'nin başka bir Lizbon'a alındığı bildirildi. Sky Sports, final maçının İstanbul'dan alınarak Lizbon'a verildiğini duyurdu ancak konuyla ilgili ne UEFA'dan ve de Türkiye Futbol Federasyonu'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

İngiltere, 7 Mayıs'ta korona virüsü tedbirleri kapsamında 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan ülkelerin yer aldığı kırmızı listeye Türkiye'yi de eklemişti. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiliz taraftarların İstanbul'da oynanacak maça gitmemeleri gerektiğini söylemişti. Ayrıca İngiliz hükümeti, futbolcuların ve idarecilerin de karantina uygulamasından muaf olmadıklarını açıklamıştı.

İNGİLTERE FEDERASYONU BAŞVURUDA BULUNDU

İngiltere Futbol Federasyonu da iki İngiliz takımı Manchester City ve Chelsea arasında oynanacak final maçının Türkiye'deki yüksek korona virüsü vaka sayıları nedeniyle Londra'daki Wembley Stadyumu'na alınması için 7 Mayıs'ta UEFA'ya başvurmuştu. 

ÖZDEMİR 'KUZU KUZU GELECEKLER' DEDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir ise, "Manchester City ve Chelsea, kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Sky Sports'un iddiasına göre ise final maçı İstanbul'dan Lizbon'daki Estadio do Dragao Stadyumu'na alındı. Hatta Lizbon'daki finale 11 bin seyircinin de tribünlere alınacağı haberde yer aldı.

PAZARLIK MI VAR?

Diğer yandan görüşmelerde TFF'nin, 2021 finali İstanbul'dan alınırsa 11 Ağustos'ta İrlanda'nın Belfast kentinde oynanacak UEFA Süper Kupa finalinin ve 2023 sezonu Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'a verilmesini istediği de iddia edildi. 2020 yılındaki Şampiyonlar Ligi Finali'nin de İstanbul'da oynanmasına karar verilmiş, ancak korona virüsü vakaları nedeniyle 17 Haziran'da yapılması planlanan maç önce ertelenmiş, sonra da İstanbul'dan alınarak 23 Ağustos 2020'de Lizbon'da oynanmıştı. (HABER MERKEZİ)