Filmde Sid karakterini seslendiren Yekta Kopan: Buz Devri’nin yeni filminde seslendirme kadrosu farklı olacak

Yekta Kopan, "Buz Devri 6" filminin seslendirme kadrosunda kendisinin, Haluk Bilginer ve Ali Poyrazoğlu’nun Diney'in ekonomik tercihleri nedeniyle yer alamayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2022 yılı içerisinde Disney+ üzerinden yayınlanması planlanan Buz Devri serisinin yeni filmi "Buz Devri 6"nın Türkçe seslendirme kadrosu değişebilir. İlk beş filmde Sid karakterinin dublajını yapan Yekta Kopan, kişisel blogunda bir açıklama yaparak Disney’in yeni film için farklı bir ekiple çalışabileceğini belirtti.

Kopan ayrıca, kendisiyle birlikte Kaplan Diego’yu seslendiren Haluk Bilginer ve Mamut Manny’yi seslendiren Ali Poyrazoğlu’nun da büyük ihtimalle Türkçe dublaj kadrosunda yer alamayacağını belirtti.

Seslendirme kadrosunun nedeninin Disney'in ekonomik tercihlerinden dolayı olduğunu belirten Yekta Kopan'ın blogunda yaptığı açıklama şöyle:

“Bu yeni filmin seslendirme kadrosunda -büyük ihtimalle- Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer ve ben olmayacağız.”

Altıncı film, Disney platformunda gösterilecekmiş. Bildiğim kadarıyla sinemalarda oynamayacak. Normaldir, günümüzde dijital platformlar izleniyor. Yani insanların bu filmi izleyebilmeleri için Türkiye’ye yeni giriş yapacak bu platforma üye olmaları istenecek.

Filmin seslendirme süreci için kayıtları Türkiye’de alacak firma ile ön görüşmeler yapıldı. Ama bu görüşmelerde Disney tarafının fiyat politikası önceki beş filmdeki gibi değildi. İşin bütçe kısmına çok girmeyeceğim. Ama madem böyle bir yazı yazdım dürüstçe söyleyeyim. Bu film için önerilen ücret, önceki hakedişlerimizden oldukça aşağıdaydı. Hele bir de dolar kuru üstünden düşünecek olursak…

Peki bu yazıyı neden yazdım? Önümüzdeki zaman diliminde bana ve diğer seslendirme sanatçılarına değer verip de 'Neden siz konuşmadınız?' diyen Ice Age hayranlarına toplu bir cevap olsun diye yazdım. Tuhaf olan şu ki, şimdi yeni filmde başka seslendirme sanatçıları, bizleri taklit etmek zorunda bırakılacaklar. Dilerim yeni gelenler Ali’yi, Yekta’yı, Haluk’u taklit etmeden, kendi yorumlarıyla bir Ice Age izletmeyi tercih ederler.

Bizler bu filmde konuştuğumuz için hep mutlu olduk. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. İzleyenlerin beğenisiyle karşılığını aldığımız her anda gurur duyduk. Bundan sonra da işimizi yapmaya devam edeceğiz. Herkesin işinde emeğinin karşılığını almasını umut ettiğimiz bir dünyada…"