Film setindeki ölümle ilgili davada karar: 'Silah sorumlusu' suçlu bulundu

Halyna Hutchins'in ölümünden yaklaşık üç yıl sonra görülen davada, setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed suçlu bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New Mexico eyaletinde 'Rust' filminin çekimleri sırasında Alec Balwin'in Ekim 2021'de vurarak öldürdüğü görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in cinayetine ilişkin davada, setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed 'kasıtsız adam öldürmekten' suçlu bulundu.

'İHMALKAR, DİKKATSİZ, ÖZENSİZ'

New Mexico'da görülen davada jüri, setteki tüm ateşli silahların güvenliğini sağlamaktan sorumlu olan Gutierrez-Reed'in suçlu olduğuna karar verdi. Savcılık makamı, Baldwin tarafından kullanılan tabancanın sahte mermiler ve en az bir gerçek mermi ile doldurduğunu iddia etmişti. Savcı Kari Morrissey, duruşmanın kapanış konuşmasında "İhmalkardı, dikkatsizdi, düşüncesizdi" ifadelerini kullandı ve Gutierrez-Reed'in 'özensiz davrandığını' dile getirdi.

Gutierrez-Reed, delilleri tahrif etmekle de suçlanmıştı ancak jüri, bu suçlamayı düşürdü.

18 AY HAPİS CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA

Gutierrez-Reed'in avukatları ise Halyna Hutchins'in ölümünden Baldwin'in sorumlu olduğunu ve müvekkillerinin 'günah keçisi olarak seçildiğini' söyledi. Duruşmanın ardından tutuklanan Gutierrez-Reed'in 18 aya kadar hapis ve 5 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Filmin yönetmen yardımcısı David Halls ise, 'ölümcül silah kullanımında ihmarkarlık' suçlamasıyla altı ay denetimsiz denetimli serbestlik, 500 dolar para cezası, 24 saat kamu hizmeti ve ateşli silahlar güvenlik dersi ile ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Kasıtsız adam öldürme suçlamasıyla karşı karşıya olan Baldwin, temmuz ayında mahkemeye çıkacak.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)