Filistinli aktivistler Facebook'un sıralamasını düşürdü

Sansür iddiasıyla Facebook'a karşı kampanya başlatan Filistinli aktivistler Facebook uygulamasına tek yıldız vererek Apple ve Google'ın mağazalarındaki sıralamasını düşürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistinli aktivistler Facebook'un Filistinle ilgili paylaşımlara sansür uyguladığını iddia ederek Facebook'un uygulamasına tek yıldız verilmesi için kampanya başlattı. NBC News'in haberine göre kampanyayla birlikte Facebook'un Apple ve Google'ın uygulama mağazalarındaki sıralaması düştü. 

Pazar günü öğleden sonra Facebook'un iOS uygulamasının App Store'daki puanı bırakılan tek yıldızlı yorumlardan dolayı 5 üzerinden 2,3 oldu. Google Play mağazasında da benzer bir durum gözlemlendi.

Facebook, incelemelerin kaldırılması için uygulama mağazalarına talepte bulundu. Şu ana kadar Apple incelemeleri kaldırma talebini reddetti. Google ise talebe nasıl karşıyık verdiğiyle ilgili açıklama yapmadı. 
Facebook’tan bir sözcü NBC'ye yaptığı açıklamada, şirketin kullanıcıları sansürlemediğini, "kişisel inançlarından bağımsız olarak" politikalarını eşit şekilde uyguladığını söyledi. Sözcü, şirketin Arapça ve İbranice konuşmacıları içeren özel bir ekibe sahip olduğunu belirterek "Bu ekip durumu yakından izleyerek zararlı içeriği kaldırmamızı sağlamaya odaklanırken aynı zamanda herhangi bir yaptırım hatasını olabildiğince çabuk ele almaya odaklanıyor" dedi. (DIŞ HABERLER)