Filistin mesajı nedeniyle kadro dışı bırakılan Ghazi: Pişman değilim

"Nehirden denize, Filistin özgür olacak" ifadelerinin yer aldığı paylaşımının ardından kadro dışı bırakılan, sonra 'affedilen' futbolcu El Ghazi, "Vicdanen sessiz kalamam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle Almanya futbol ligi Bundesliga takımlarından Mainz 05 tarafından kadro dışı bırakılan, ardından 'affedilen' Fas asıllı Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak pişman olmadığını ve vicdanen sessiz kalamayacağını söyledi.

'EN BAŞTAKİ TAVRIM DEĞİŞMEDİ'

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bugün yazılı bir açıklama yapan Anwar El Ghazi, 27 Ekim'de yaptığı açıklamanın dışında kendisine atfedilen hiçbir açıklama, yorum ya da özrün gerçeği yansıtmadığını belirtti.

En baştaki tavrının halen aynı olduğunu bildiren futbolcu, yaklaşımını şöyle anlattı: "Savaş ve şiddete, tüm masum sivillerin öldürülmesine, her türlü ayrımcılığa, İslam düşmanlığına, Yahudi düşmanlığına, soykırıma, Apartheid'a, işgale ve baskıya karşıyım."

'HİÇBİR DEVLET ULUSLARARASI HUKUKUN ÜZERİNDE DEĞİL'

Söz konusu tavır ve yaklaşımından hiçbir pişmanlık ya da vicdan azabı duymadığını belirten Ghazi, "Bugün ve son nefesime kadar, insanlık ve ezilenler için, söylediklerim ve durduğum yer ile arama mesafe koymuyorum" diye konuştu. Herhangi bir devlete özel bir sorumluluk borçlu olmadığını söyleyen futbolcu, "Herhangi bir halk ya da devletin sorgulanamaz, hesap verilebilirliğin dışında ya da uluslararası hukukun üzerinde olduğuna inanmıyorum" dedi.

Gazze'deki İsrail saldırılarında yaşanan çocuk ölümlerinin hiçbir açıklaması olamayacağına dikkat çeken Ghazi, "Ben ve dünya olarak biz vicdanen sessiz kalamayız. Gazze'deki ölümlerin bitmesi için şimdi çağrı yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından geçen ay transfer edilen Fas asıllı Hollandalı futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ile Filistin arasındaki güç dengesizliğinden bahsederek, "Nehirden denize, Filistin özgür olacak" ifadelerini kullanmış ve paylaşımını bir süre sonra silmişti. (DIŞ HABERLER)