Filipinler'de Megi kasırgası: Ölü sayısı 123'e yükseldi

Filipinler'de tropikal fırtına Megi'nin yol açtığı sel ve heyelanlarda, hayatın kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi, 200 binden fazla insan yerinden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler'i vuran tropikal kasırga Megi nedeniyle can kaybı artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısının 123'e ulaştığı açıklanırken yüzlerce kişi yaralandı ve 200 binden fazla kişi yerinden oldu.

Reuters haber ajansına göre, saatteki hızı 65 kilometreyi bulan kasırga, en çok ülkedenin doğusunda toprak kaymalarına meyilli dağlık bir bölge olan Leyte eyaletine bağlı Baybay kentini etkiledi ve sadece burada 86 kişinin ölümüne neden oldu.

TARIM ARAZİLERİ ÇAMUR İÇİNDE KALDI

Filipinler ordusu, bugün yaptığı bir açıklama, kurtarma operasyonlarına devam edeceklerini açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ev ve tarım arazilerinin yoğun çamur tabakaları içinde kaldığı ve kurtarma ekiplerinin salları kullanarak batık evlerin olduğu bölgelere ulaşmaya çalıştıkları görüldü.

Leyte eyaletine bağlı Abuyog bölgesinin valisi, Facebook'ta yaptığı bir açıklamada, bir toprak kaymasının, kurtarma çalışmaları sırasında Piray isimli mahalleyi “tamamen yok ettiğini” söyledi.

Vali Lemuel Gin K. Traya'nın paylaşımında, “Pilar Mahallesinin sakinlerini kurtarmak için tüm gücümüzle çalışmıştık. Bazı yaralı çocukları, yaşlı vatandaşları, yaralıları ve zor durumda olanları kurtarmayı başarmıştık” denildi. Hükümetten paylaşılan verilere göre, 162 binden fazla kişi acil durum barınaklarına yerleştirilirken, yaklaşık 41 bin kişi akrabalarının yanına göç etti.

Filipinler, yılda ortalama 20 tropikal fırtına yaşıyor. Aralık ayında Rai Tayfunu nedeniyle 405 kişi ölmüş, yaklaşık 1,400 kişi yaralanmıştı. 2013'teki Haiyan Tayfunu nedeniyle ise 6 binden fazla kişi ölmüş ve çok büyük bir yıkım yaşanmıştı.