Fikret Otyam’ın anısına 'Bir Sevdadır Anadolu' sergisi açıldı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Fikret Otyam'ın anısına adının verildiği yeni sergi salonunda 'Bir Sevdadır Anadolu' başlıklı sergi açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanatçı Fikret Otyam'ın anısına, adının verildiği yeni sergi salonunda 'Bir Sevdadır Anadolu' başlıklı Davetli Karma Sergi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen sergide Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Handan Dayı ve Doç. Bekir Kirişcan küratörlüğünde, Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam’ın desteği ve iş birliğiyle, hazırlanan sergide; Filiz Otyam’ın dokumaları, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının Anadolu temalı sanatsal üretimleri ve sergi temasına vurgu yapan Antalyalı sanatçıların eserleri yer aldı.

Fikret Otyam’ın eşi Filiz Otyam “Bu değerli galeri de eşimin çalışmalarını ve diğer sanatçıların çalışmalarını görmek beni çok mutlu etti. Bunun için Rektörümüze teşekkür ediyorum. Bu konuda bir görüşme yapmıştık zaman içerisinde çok güzel bir çalışma gerçekleştirerek çok güzel bir galeriyi ve sergiyi bizlerle buluşturdular. Gittiğinden beri her yıl ölüm ve doğum tarihlerinde onu anmaya çalışıyorum, etkinlik düzenliyorum. Çünkü bir kişiyi andıkça adı geçtikçe yaşadığına inanıyorum. Aynı bugün olduğu gibi o da burada aramızda” şeklinde konuştu.

Etiketler Fikret Otyam sergi