Fikret Bila: İmamoğlu'ndan her an adaylık duyurusu gelebilir

Ekrem İmamoğlu'nun "Toplum CHP'de liderin değişmesini istiyor" açıklamasını değerlendiren gazeteci Fikret Bila, İmamoğlu'nun genel başkanlığa adaylığını duyurabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 4 Temmuz'da açılan değişim sitesinde 100 bin kişinin görüş yazdığını belirtip ""Toplum CHP'de liderin ve yönetimin değişmesini istiyor" ifadesini kullandı. HalkTV yazarı Fikret Bila bu paylaşımın ardından İmamoğlu'nun her an CHP Genel Başkanlığı için adaylık duyurusu yapabileceğini söyledi. 

Fikret Bila "Değişim sitesinde İmamoğlu'nun yaptığı değerlendirmeye göre halkın artık CHP'nin lideri ve yönetimini değiştirmesi gerektiğine dair sonuca varılmış. İmamoğlu'nun bunu ilan etmesi CHP Genel Başkanlığına adaylığını ilan etmesi anlamına gelir" dedi.

 "Bu açıklamadan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın İmamoğlu'nu CHP Kurultayı'nda yarışacak aday olarak görebiliriz" yorumunda bulunan Bila, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İmamoğlu'nun bu açıklamada sonra bir tek 'Ben adayım' demediği kaldı. Toplumun CHP'de liderin ve yönetimin değişmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu paylaşan İmamoğlu'nun bunu ilan etmesi CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etmesi anlamına gelir. Kılıçdaroğlu'nun partinin başından gitme görüşünün İmamoğlu tarafından dillendirilmesi anlamına geliyor. Bu zamana kadar adayım demedi ama bu açıklamadan sonra adaylık duyurusu yapması beklenebilir.

Delege seçim süreci devam ediyor. İmamoğlu bunu bekliyor olabilir. Ortaya çıkacak delege tablosu Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu için son derece önemli. Delege seçimi, il ve ilçe kongrelerinde gördüğüm kadarıyla genel merkeze yakın isimler. Kurultay delegesi bakımından Genel Başkanlığı kazanması garanti görülmüyor İmamoğlu'nun. Parti dışında yaratacağı rüzgar İmamoğlu'nu güçlendirebilir, cesaretlendirebilir." (HABER MERKEZİ)