FIFA Endonezya'daki facia için bayrakları yarıya indirdi

Arema Malang FC - Persebaya Surabaya maçında 125 ölü, 300'den fazla yaralı olduğu bilgisi kesinleşti. FIFA, İsviçre'deki merkezinde bayrakları yarıya indirdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumartesi günü Endonezya’daki bir futbol maçında 125 kişinin ölmesi sonrasında Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Merkezi'ndeki tüm bayraklar yarıya indirildi. Dünya tarihinin en büyük stadyum facialarından biri kabul edilen olayla ilgili konuşan Endonezya'nın Güvenlik Bakanı ise 38 bin kapasiteli stadyuma 42 bin bilet satıldığını duyurdu.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, FIFA Başkanı Gianni Infantino şöyle konuştu: “Endonezya'da Arema FC ile Persebaya Surabaya arasında Kanjuruhan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın sonunda meydana gelen trajik olayların ardından futbol dünyası şokta. Bu, futbolla ilgili herkes için karanlık bir gün ve kavrayışın ötesinde bir trajedi. Bu trajik olaydan sonra hayatını kaybeden kurbanların ailelerine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimi sunuyorum. FIFA ve küresel futbol topluluğu olarak, bu zor zamanda tüm düşüncelerimiz ve dualarımız Endonezya Cumhuriyeti halkı, Asya Futbol Konfederasyonu, Endonezya Futbol Federasyonu ve Endonezya Futbol Ligi, mağdurlar ve yaralananlar ile birlikte.”

NE OLMUŞTU?

Endonezya Liga 1'de Arema Malang FC ile Persebaya Surabaya arasında cumartesi günü oynanan maçın ardından yaşanan olaylarda taraftarlar arasında arbede yaşandı ve binlerce kişi Kanjuruhan Stadyumu’nun çıkışlarına akın etti. Olayda 125 kişi hayatını kaybetti, 21'i ağır 304 kişi yaralandı. Ölenlerin 32'sinin çocuk olduğu ortaya çıktı. Yerel medya, polisin olaylar sırasında biber gazı sıktığını ve bazı taraftarların paniğe kapıldığını belirtti. Yetkililer yaşanan izdihamda ölenleri önce 174 olarak açıkladı, daha sonra 125 olarak kesinleştirdi. (DHA)

 

 

Etiketler FIFA endonezya stadyum