FIFA da sordu: Hagi mi daha iyiydi Alex mi?

Türkiye'de sık sık tartışma konusu olan 'Hagi mi Alex mi' tartışmasına FIFA da katıldı. FIFA'nın sosyal medya hesabından Galatasaray ve Fenerbahçe'nin iki yıldızı hakkında 'Kim daha iyiydi?' anketi açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FIFA, Twitter hesabından başlattığı oylamada Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Brezilyalı Alex De Souza ve Galatasaray'ın eski oyuncusu Romanyalı Gheorghe Hagi'nin forma giydiği dönemlerdeki performanslarını takipçilerin değerlendirmesini istedi.

'Kim daha iyiydi?' başlığı ile açılan ankete Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. 1996 yılından 2001 yılına kadar Galatasaray forması giyen Hagi 192 karşılaşmada 71 gol attı. 2004-2012 sezonları arasında Fenerbahçe'de görev alan Alex ise 344 maçta 171 gol kaydetti. 

ALEX NE DEMİŞTİ?

Brezilyalı yıldız Alex, geçmişte Hagi hakkındaki soru üzerine şu yorumu yapmıştı:

"1994 Dünya Kupası'nı takip ederken 16 yaşındaydım. Romanya Milli Takımı ile muhteşem işler yapıyordu. Kariyeri boyunca harika şeyler yaptı. Bana göre benden daha iyiydi. Kulüp kariyeri hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim çünkü daha çok onu Romanya Milli Takımı'ndayken takip ettim. Sahip olduklarımı, futbol sevgime ve gençlik dönemimdeki idollerime borçluyum. Hagi de gençlik dönemimde bende büyük izler bırakan oyunculardan biriydi." (HABER MERKEZİ)