Fidan, Kazakistan'da Dışişleri Bakanı Nurtleu'yla görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazakistan'ı ziyaret ederek mevkidaşı Nurtleu ile bir araya geldi. Fidan, düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke işbirliğinin öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile Astana'da bir araya geldi. İki bakan, ortak basın toplantısı düzenledi.

Mevkidaşı Nurtleu ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Fidan, bu ziyaretin dışişleri bakanı olarak Kazakistan ve Orta Asya'ya düzenlediği ilk ziyaret olduğunu hatırlatarak Kazakistan'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Misafirperverliği için Bakan Nurtleu'ya teşekkürlerini ileten Fidan, 'Kazakistan'ın Avrasya coğrafyasının istikrarı ve refahı için kilit öneme sahip olduğunu' ifade etti. Dışişleri Bakanı Fidan, "Bunu görmek için Kazakistan'ın jeopolitik konumunu ve enerji kaynaklarını hatırlamak yeterli. Ancak Kazakistan'ın sahip olduğu en önemli araç vizyonudur" diye konuştu.

'İKİ ÜLKE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

"Bu güzel ülke jeopolitik konumunu aynı zamanda uluslararası güvenlik ve refah için seferber ediyor, küresel enerji güvenliğine katkı sağlıyor" diyen Fidan, Kazakistan'ın dünyada üstlendiği 'yapıcı ve uzlaştırıcı' role dikkat çekti. Türkiye ve Kazakistan'ın Afganistan'daki durumdan Rusya-Ukrayna savaşına kadar istişare edeceği pek çok konu olduğuna işaret eden Hakan Fidan, iki ülke işbirliğinin öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Ortaklığı daha çok derinleştirmek gerektiğini belirten Fidan, ilişkilerin giderek daha derinleştiğini ve kurumsallaştığını ifade etti. Fidan, Türkiye'nin Kazakistan'daki en büyük yabancı yatırımcılardan biri olduğuna da dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)