Fidan, Antony Blinken ile telefonda Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı ile yüz yüze görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Fidan daha sonra Irak Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad'ı bakanlıkta kabul etti.

Hakan Fidan ve Antony Blinken
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: "Bakan Fidan, ABD’nin terör örgütü YPG’yle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini kuvvetli ifadelerle muhatabı Blinken’ın dikkatine getirmiştir."

Açıklamada "Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarının kararlı bir şekilde devam edeceğini belirttiği" aktarıldı. 

Bilgilendirmede, "Görüşmede, Türkiye’nin bölgede devam etmekte olan operasyonları çerçevesinde, Irak ve Suriye’de bulunan Amerikan güçleriyle aramızdaki çatışmasızlık mekanizması da gündeme gelmiş, bir Sihamızın düşürülmesi bağlamında sözkonusu mekanizmanın terörle mücadelemize engel teşkil etmeyecek şekilde etkin çalıştırılması konusunda mutabakata varılmıştır" ifadelerine de yer verildi. 

Ayrıca iki bakanın NATO'nun genişlemesini ele aldıkları belirtildi. 

HAŞDİ ŞABİ KOMİSYONU BAŞKANI İLE ANKARA'DA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ayrıca bugün Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ile bakanlıkta görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad'ı Ankara’da kabul etti" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)