'Fethullah Gülen öldü' iddiasına Dumanlı'dan açıklama

Fethullah Gülen'in öldüğü yönündeki haberlerle ilgili açıklama yapan kapatılan Zaman gazetesinin yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, Gülen'i ziyaret ettiğini belirterek, söz konusu iddiayı yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Tughrbooks isimli kitap yayıncısı ve Blue Dome Press'in Twitter hesabından,  Fethullah Gülen’in öldüğü açıklaması yapılarak, taziye ilanı paylaşıldı.

Söz konusu iddia ilk olarak  ABD'nin New Jersey eyaletinden yayın yapan ve Gülen'in yayıncılarından olduğu belirtilen Tughra Books tarafından paylaşıldı.

Paylaşımda, Gülen'in öldüğü ve varisinin Cevdet Türkyolu olduğu duyuruldu.

Daha sonra Gülen'in öldüğüne dair aynı ilanın yayınlandığı bir başka paylaşım da,  örgütün ABD'deki başka bir yayıncısı olarak bilinen Blue Dome Press adlı sayfadan yapıldı. 

Paylaşılan tweetler kısa sürede silindi. 

DUMANLI: SAĞLIKLI, YAŞIYOR

Kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni firari Ekrem Dumanlı ise 'öldü' iddialarından 1 saat önce Gülen'i ziyaret ettiğini belirterek, "Sonra gördüm ki bazı zevzekler gün boyu öldü haberi yaymışlar. Bunlara haber vereyim, çoğunuzun helvasını yiyecek kadar sağlıklı, yaşıyor" dedi.

HESAPLAR HACKLENDİ İDDİASI

Gülen'e yakın isimler ise taziye ilanlarının, sosyal medya hesaplarının hacklenmesi sonucu yayınlandığını öne sürdü. 

Öte yandan Gülen son yayınladığı videosunda, “Çok küçük bir eforu taşıyamayacak kadar hastayım” diyerek hasta olduğunu duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)