Ferit Karahan’ın filmi 'Okul Tıraşı'na İran'dan ödül

Ferit Karahan'ın, senaryosunu Gülistan Acet ile birlikte kaleme aldığı "Okul Tıraşı", Tahran'da düzenlenen 38'inci Uluslararası Fecr Film Festivali'nden En İyi Senaryo Ödülü ile döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Ferit Karahan’ın 71. Berlin Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’ne değer görülen “Okul Tıraşı” filmi uluslararası festivallerdeki yolculuğuna devam ediyor. Film, İran’ın başkenti Tahran’da bu yıl 38’incisi düzenlenen Uluslararası Fecr Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü'ne değer görüldü.

Kültür Servisi'nin haberine göre, 38. Uluslararası Fecr Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanan film, 11-20 Haziran 2021 tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek olan 24. Uluslararası Şanghay Film Festivali’ne ve 18-26 Haziran 2021 tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek olan 36. Uluslararası Valencia Film Festivali CINEMA JOVE’a katılacak.

OKUL TIRAŞI

Ferit Karahan’ın senaryosunu Gülistan Acet ile birlikte kaleme aldığı, yapımcılığını ise Kanat Doğramacı’nın üstlendiği filmde, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan ancak okulun bürokrasisi, idarenin vurdumduymazlığı ve zor coğrafi koşullarla mücadele etmek zorunda kalan Yusuf’un hikâyesi anlatılıyor. Filmin başrollerini Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ile birlikte çocuk oyuncu Samet Yıldız paylaşıyor.

Editörlüğünü Sercan Sezgin ve Hayedeh Safiyari’nin, görüntü yönetmenliğini ise Türksoy Gölebeyi’nin yaptığı Asteros Film yapımı “Okul Tıraşı”nın dünya dağıtımını ise İtalya merkezli Intramovies üstleniyor.