Ferhan Yılmaz’ın ailesi Silivri önünde: Failler ortaya çıkarılsın

Silivri Cezaevi'nde gardiyanların işkencesi sonucu öldüğü belirtilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi, cezaevi önünde protesto eylemi düzenleyerek faillerin ortaya çıkarılmasını istedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cazevi’nde gardiyanların işkencesi sonucu öldürüldüğü belirtilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi, cinayetin hala aydınlatılmamasına tepki göstermek için cezaevi önünde protesto eylemi yaptı. Eylemde, Yılmaz’ın hastanede yoğun bakımda olduğu sırada çekilen fotoğrafları yanı sıra konulduğu kanlı tabutun olduğu dövizler taşındı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm de destek verdi. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ilk olarak söz alan Gülüm, Yılmaz’ın yaşamını yitirdiği işkence olayında çok ciddi ihlallerin yaşandığına dikkati çekti. Yılmaz’ın katledildiğinin altını çizen Gülüm, birçok tutuklunun da işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını işaret etti. “Bunun hesabı sorulmayacak mı? Sorumluları cezalandırılmayacak mı? Cezaevlerinde yaşanan katliamlar son bulmayacak mı?” ifadelerinde bulunan Gülüm, “Cezaevlerindeki mahpusların ölüme sürüklenmesi, her türlü kötü muamele daha ne kadar sürecek? Bu işkence bu zülüm daha ne kadar sürecek? Aile, ‘biz çocuğumuzu yitirdik ama diğer aileler çocuklarını kaybetmesin’ diyorlar” dedi. 

'MAHPUSLAR İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR'

Cezaevlerinde yaşanan katliamların, işkencelerin ve baskıların peşini bırakmayacaklarını söyleyen Gülüm, “Mahpuslar intihara sürükleniyor. Her gün yapılan kötü muamele mahpusları intihara sürüklüyor. Adalet Bakanlığından ve yetkililerden bu konuda ses yok. Sorulduğunda hiçbir şey yok diyorlar. Hiçbir şey yoksa Yılmaz nasıl öldü? Hiçbir şey yoksa burada mahpuslar yoğun bakıma kaldırıldı? Hiçbir şey yoksa mahpuslar neden ayrı ayrı tek başına başka cezaevlerine sürgün edildi?  Bu soruların cevaplarını istiyoruz. Cezaevleri katliamlar evi olmaktan çıkarılsın” diye konuştu. 

'GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKARILSIN'

Yılmaz’ın cezaevinde “çeteler” tarafından katledildiğini belirten kardeşi Hikmet Yılmaz da soruşturmada bir ilerlemenin olmadığını kaydetti. İşkenceye dair görüntülerin ortaya çıkarılmasını isteyen Yılmaz, şöyle devam eti: “Benim kardeşim gitti, amacımız diğer mahpuslara bir şey olmasın. Bunun için mücadele edeceğiz. Benim kardeşim kesinlikle işkence sonucu öldürüldü. Diğer arkadaşları da işkenceye uğradı. Daha sonra başka cezaevlerine nakledildiler. Aileleriyle görüşen mahpuslar, ‘oğlunuz kalp krizi değil, işkence sonucu öldürüldü’ diyor.” (HABER MERKEZİ)