Fenomen Özlem Öz, Tayyar Öz çifti hakkında soruşturma başlatıldı

Lüks yaşamlarıyla dikkat çeken sosyal medya fenomenlerinden Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti hakkında başlatılan incelemenin soruşturmaya dönüştüğünü, dosyaya erişim engeli geldiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dilan Polat, Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından başlayan fenomenlere kara para soruşturmaları sürüyor. 

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahipleri Tayyar Öz ile eşi Özlem Öz hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

'ERİŞİM ENGELİ GELDİ'

Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti hakkında yeni gelişmeyi duyuran Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, dosyaya erişim engeli geldiğini duyurdu.

'BİLİNEN KİŞİLERE SORUŞTURMA BAŞLAYACAK'

Ağırel, "Karapara işinde soruşturma derinleşiyor" başlıklı bugünkü yazısında bu hafta kamuoyunda bilinen diğer kişilere soruşturma başlayacağını öğrendiğini yazdı. Ağırel, “Zaten 600 fenomen ile ilgili Ticaret Bakanlığı inceleme başlatmıştı. Şimdi inceleme derinleştirildi. Artık MASAK ve vergi müfettişleri de olaya müdahil oldu” dedi.

Polat çiftinin adından lüks yaşamlarıyla dikkat çeken Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkında bir gelişme yaşanacağını yazan Ağırel şunları söyledi:

“Hatta yazımı yazarken bir gelişme yoktu ama ilk olarak Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkında bir gelişme yaşanacağını duydum. Yazıyı baskıya girene kadar ilan edilirse şaşırmam. Sonrasında ise ismi kamuoyu tarafından bilinen diğer kişilere soruşturma başlayacağını öğrendim.

 Tavsiyem (!), sakın 'Noterden devir işlemlerini yaptım kurtuldum' diye düşünmeyin, siyasi bağlantılar kurarak veya bazı vakıf ve yöneticiler aracılığı ile birtakım girişimlerde bulunmayın. Bu girişimleriniz biliniyor ve duyuluyor." (HABER MERKEZİ)