Fenerbahçe'den son 9 maçta 8'inci galibiyet

Göztepe'yi 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Ayrıca Fenerbahçe, son 9 maçında 8'inci galibiyetine ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında ağırladığı Göztepe'yi 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, çıkışını sürdürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 4'üncü dakikada kazandığı bir yan topta öne geçti. Hücum yönünün sağından Mert Hakan Yandaş'ın kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz'le golü bulan Fenerbahçe, ilk yarıyı da bu skorla tamamladı.

İkinci yarıda da rakibine skor şansı vermeyen Fenerbahçe, 83'üncü dakikada 17 yaşındaki oyuncusu Arda Güler'in penaltı golüyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 62'ye yükselterek, bitime 5 hafta kala lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkını da 11'e düşürdü.

ÜST ÜSTE BEŞİNCİ GALİBİYET

Fenerbahçe, Göztepe galibiyetiyle serisini 5 maça taşıdı. Bu sezon 3 kez 3 maçlık seri yakalayan Fenerbahçe, ilk 4 maçlık galibiyet serisine geçen hafta Galatasaray karşısında elde ettiği galibiyetle ulaşmıştı.

Ligdeki ilk 3 maçını kazanan Fenerbahçe, aynı seriyi 6, 7 ve 8'inci haftalarda da tekrarlamıştı.

Son olarak 25, 26 ve 27'nci haftalarda üst üste 3 galibiyet alan Fenerbahçe, dördüncü karşılaşmasında Trabzonspor ile berabere kalmış ve 4 maçlık seriyi hanesine yazdıramamıştı.

Galatasaray maçıyla serisini 4 maça çıkaran Fenerbahçe, ilk 5 maçlık serisini de Göztepe karşısında elde etti.

BU SEZON İKİNCİ KEZ 3 MAÇLIK GOL YEMEME SERİSİ

Son haftalarda gösterdiği başarılı performansla taraftarlarını memnun eden Fenerbahçe, son 9 maçında 8'inci galibiyetini elde ederken, 1 de beraberlik yaşadı.

Fenerbahçe, bu sezon ikinci kez 3 maç üst üste gol yemedi. Sezonun ilk 3 maçında Adana Demirspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Altay'a karşı gol yemeyen Fenerbahçe, bu süreçte 9 puan toplamıştı.

Fenerbahçe, uzun bir sürenin ardından aynı seriyi Yukatel Kayserispor, Galatasaray ve Göztepe karşısında da yakalamış oldu.

PENALTI VAR'LA GELDİ

Fenerbahçe'nin ikinci golünü kaydettiği penaltı vuruşu VAR kararı sonucu geldi.

Fenerbahçe'nin 80'inci dakikada soldan geliştirdiği atakta Rossi gol çizgisinde topa dokunamadı. Hakem Yasin Kol, VAR uyarısı sonucunda 82'inci dakikada penaltı noktasını gösterdi. 83'üncü dakikada topun başına geçen Arda Güler, fileleri havalandırdı.

Maçın 68'inci dakikasında Serdar Aziz'in yerine oyuna giren Güler, bu golle Aytemiz Alanyaspor ve Yukatel Kayserispor müsabakalarından sonra bu sezon ligdeki üçüncü golünü atmış oldu.

PELKAS SAKATLANDI

Fenerbahçe'nin Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas, maçı tamamlayamadı.

Müsabakanın 27'nci dakikasında kendini yere bırakan 28 yaşındaki futbolcu, oyuna devam etmek istedi ancak 30'uncu dakikada bir kez daha kendini yere bırakarak sedyeyle oyun alanını terk etti.

Pelkas, oyundan çıkarken gözyaşlarına hakim olamazken, taraftar tecrübeli oyuncuya alkış ve tezahüratlarla destek verdi.

Dimitris Pelkas, 31'inci dakikada yerini Attila Szalai'ye bıraktı.

VALENCIA 5 MAÇ SONRA SAHADA

Fenerbahçe'nin genç file bekçisi Altay Bayındır, Göztepe karşısında kurtarışlarıyla dikkat çekti.

Özellikle maçın ilk yarısında takımı 1-0 öndeyken çok kritik iki kurtarışa imza atan Altay, taraftarından alkış aldı.

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia, 5 maç aranın ardından forma giydi.

Sakatlığının ardından uzun süre forma giyemeyen ve son olarak 27'nci haftadaki Kasımpaşa müsabakasında kısa süre oynayan Valencia, 69'uncu dakikada Serdar Dursun'un yerine oyuna dahil oldu.

TARAFTARLARDAN İSMAİL KARTAL'A DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, maç boyunca teknik direktörleri İsmail Kartal'a sevgi gösterisinde bulundu.

Kartal lehine tezahüratlarda bulunan tribünlere, tecrübeli hoca da alkışlarla karşılık verdi.

Fenerbahçeli taraftarlar, Göztepe maçına yoğun ilgi gösterdi. Müsabakayı 42 bin 123 kişinin izlediği öğrenildi. (AA)