Fenerbahçe'den Büyükekşi'nin TFF Başkan adaylığına 'FETÖ' itirazı

Fenerbahçe, TFF Başkan Adayı Büyükekşi'ye tepki gösterdi: FETÖ'den yargılanma süreci devam eden bir şahsın yakın aile ferdinin TFF Başkanı olmasının yaratacağı soru işaretleri göz ardı edilebilir mi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adayı olan Eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Ali Koç'a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulüp açıklamasında, 'FETÖ' uyarısı yapıp şu ifadelere yer verdi:

"Kamunun herhangi bir pozisyonuna görev ataması yapılırken ilgili kişi ve aile mensupları dahil olmak üzere son derece detaylı bir geçmiş taraması yapılmaktadır. Söz konusu Türk futbolu olduğunda bu yönde bir hassasiyetin gösterilmemesi makul müdür? FETÖ'den yargılanma süreci devam eden bir şahsın yakın bir aile ferdinin TFF Başkanı olmasının yaratacağı soru işaretleri, göz ardı edilebilecek bir unsur mudur? Hal böyleyken TFF Başkanlığı görevine seçilmeniz halinde bu hususun suiistimal edilerek size karşı kullanılması durumunda adil, şeffaf ve her kulübe eşit mesafede durma prensiplerini uygulamanız risk altında olmayacak mıdır?"

'TFF HER KULÜBE EŞİT MESAFEDE DURMALI'

Futbol iklimindeki adil rekabet şartlarının etkilenmesine tahammüllerinin olmadığının belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Son olarak bugünkü açıklamasının bir bölümünde, 'TFF'ye baskı kurmak, kulüp stratejinizin bir parçası olabilir' diyen Sayın Mehmet Büyükekşi'ye, Fenerbahçe Kulübü olarak Türk futbolu ve TFF odağındaki yaklaşımımızın; 'hiçbir şart altında kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık gösterilmemesi, her kulübe eşit mesafede durulması' olduğunu, kısa bir medya taraması ile görebileceğini vurgulamak isteriz. Eğer bu açıklamamıza yanıt verilecek ise bunun yukarıda sorduğumuz sorulara da cevap olacak nitelikte bir açıklama olmasını önemle rica ederiz."

BÜYÜKEKŞİ: TFF'YE BASKI KURMAK STRATEJİNİZ OLABİLİR...

TFF Başkan Adayı Büyükekşi, Ali Koç'un açıklamalarına şöyle cevap vermişti: “Cümleye dostum diye başlayıp sorumsuzca davranabilirsiniz. Nasıl olsa, seçimlerden sonra gönlünü alırım yanılgısıyla hırslarınıza yenik düşebilirsiniz. TFF’ye baskı kurmak, kulüp stratejinizin bir parçası dahi olabilir. Ama bu yeni dönemde bunların işe yaramayacağını nezaketle belirtmek isterim.” (HABER MERKEZİ)