Fenerbahçe, uzun süre 9 kişi oynayan Fatih Karagümrük'ü yenemedi

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Fatih Karagümrük'te 37. dakikada Burak Bekaroğlu, 38. dakikada ise Caner Erkin kırmızı kart gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında uzun süre 9 kişi oynayan VavaCars Fatih Karagümrük ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk 30 dakikasında 2 takım da gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Fatih Karagümrük, 31. dakikada Aleksandar Pesic'in golüyle 1-0 öne geçti.

Ev sahibi ekipte 37. dakikada Burak Bekaroğlu, 38. dakikada ise Caner Erkin kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Fenerbahçe, 40. dakikada Mesut Özil'in penaltıdan attığı golle beraberliği sağladı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Müsabakanın ikinci yarısında Fenerbahçe, 9 kişi kalan rakibi karşısında büyük üstünlük kurdu. Fatih Karagümrük ise ani ataklarla rakip kalede pozisyon bulmaya çalıştı. Sarı-lacivertliler, yakaladığı pozisyonlarda ev sahibi ekibin İtalyan kalecisi Emiliano Viviano'yu geçemedi ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla ligde 2'si üst üste olmak üzere 5. beraberliğini yaşayan Fenerbahçe, puanını 29'a çıkardı. Bu sezon 5. kez sahadan beraberlikle ayrılan Fatih Karagümrük ise puanını 26 yaptı. 

FATİH KARAGÜMRÜK 2 DAKİKADA 9 KİŞİ KALDI

VavaCars Fatih Karagümrük'te Burak Bekaroğlu ile Caner Erkin, ilk yarıda kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın 37. dakikasında Dimitrios Pelkas'ın altıpasın içinde çıkardığı şutta, Burak Bekaroğlu'nun meşin yuvarlağa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Erkan Özdamar penaltı kararı verdi. Hakem Özdamar, Burak Bekaroğlu'na kırmızı kartını gösterdi.

Bu pozisyonun ardından Erkan Özdamar'a yoğun itirazlarda bulunan Caner Erkin de 38. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Ev sahibi takım, böylece karşılaşmanın son 52 dakikasını 9 kişi oynadı.

MESUT ÖZİL İLK KEZ ÜST ÜSTE 3 LİG MAÇINDA GOL ATTI

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, kariyerinde ilk kez üst üste 3 lig maçında fileleri havalandırdı.

Mesut, Gaziantep FK ve Beşiktaş'ın ardından Fatih Karagümrük'e karşı da gol atarak Süper Lig'deki son 3 müsabakada da skor tabelasını değiştirmeyi başardı.

Deneyimli futbolcu, bu sezon ligdeki gol sayısını ise 7'ye çıkardı.

PESIC GOLLERİNE DEVAM ETTİ

Fatih Karagümrük'ün Sırp santrforu Aleksandar Pesic, Süper Lig'de 10. golünü attı.

Sezon başında İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'den transfer edilen Pesic, bu sezon ligde çıktığı 17. maçta 10. kez ağları havalandırdı.

Adana Demirspor ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçlarında 2'şer gol atan Sırp futbolcu, Gaziantep FK, Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa, GZT Giresunspor ve İttifak Holding Konyaspor müsabakalarında da birer kez fileleri sarsmıştı. (İSTANBUL/AA)