Fenerbahçe-Monaco maçının ardından gerginlik: Taraftarlar parkeye indi

Fenerbahçe'yi mağlup eden mağlup eden Monaco'nun oyuncuları, sevinirken bazı taraftarlar kenardan oyun alanına girdi. Fenerbahçe Başantrenörü Jasikevicius olaylar nedeniyle özür diledi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Beko, Türk Hava Yolları EuroLeague play-off serisi 4’üncü maçında Fransız ekibi AS Monaco’yu sahasında 65-62 mağlup oldu ve seride durum 2-2’ye geldi. Dörtlü Final’e yükselecek takım, 8 Mayıs Çarşamba günü Monaco’nun ev sahipliğinde Fransa’da oynanacak karşılaşma sonucunda belli olacak.

DHA'nın haberine göre, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe Nick Calathes, Tyler Dorsey, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis ve Georgios Papagiannis ilk 5’iyle başladı. Deplasman ekibinin ilk 5’i ise Jordan Loyd, Mike James, Jaron Blossomgame, Yakuba Ouattara ve Donatas Motiejunas’tan oluştu.

Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk 4 dakikalık bölümünde üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu atışları değerlendiremedi, iki takım da pota altından sayılar bulunca bu bölüm 4-4 eşitlikle geçildi. Rakibini savunmada durdurmayı başaran sarı-lacivertli ekip, karşılaşmadaki ilk 3 sayılık isabeti periyodun bitimine 3.42 kala Hayes-Davis’ten buldu ve skoru 9-4’e getirdi. Kalan bölümde aradaki farkı koruyan sarı-lacivertli ekip, periyodu 15-11 önde tamamladı.

İkinci periyoda Monaco, Motiejunas’ın pota altından bulduğu isabetle başlasa da önce Wilbekin ardından da Guduric ile 3 sayılık isabetler bulan Fenerbahçe, ilk yarının bitimine 8.03 kala farkı 8’e çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 21-13. Moladan daha iyi dönen Monaco, bitime 4.14 kala Okobo’nun üç sayılık isabetiyle farkı 2’ye kadar indirdi: 26-24. Hücumda skorer oyununu sürdüren Okobo, bitime 2.10 kala serbest atışlardan bulduğu isabetlerle skoru eşitledi: 30-30. Periyodun bitimine 9 saniye kala Papagiannis’in 2+1’iyle yeniden öne geçen Fenerbahçe, ilk yarıyı 33-30 önde kapattı.

İkinci yarıya iki takım da üç sayılık isabetlerle başladı. Fenerbahçe, Wilbekin ve Hayes-Davis’ten; Monaco ise Loyd’tan isabetler buldu. Ouattara’dan üst üste 5 sayı bulan deplasman ekibi, periyodun bitimine 4.51 kala öne geçti: 42-43. Periyodun kalan bölümünde iki takım da skor bulmakta zorlanınca son periyoda deplasman ekibi 1 sayı farkla önde girdi: 47-48.

Karşılaşmanın son periyoduna iki takım da savunmada etkili başladı. İki takım da sayı bulmakta zorlanınca son 7 dakikaya 49-49 eşitlikle girildi. Tarık Biberovic’in bitime 6.38 kala gelen üç sayılık isabetiyle öne geçen sarı-lacivertli ekip, rakibine molayı aldırdı: 52-49. Fenerbahçe, yaklaşık 2 dakika sayı bulamayınca bu bölümde 5-0’lık seri yakalayan Monaco, son 4 dakikaya 2 sayı farkla önde girdi: 52-54.

Karşılaşmanın son 1 dakikasına Monaco'nun 58-57 üstünlüğüyle girildi. Bitime 58 saniye kala James’in üç sayılık isabetiyle deplasman ekibi farkı 4’e çıkardı: 57-61. 49 saniye kala Wilbekin’in serbest atış isabetleriyle Fenerbahçe farkı 2’ye indirse de 40 saniye kala Hall’ın smacıyla Monaco farkı tekrar 4’e çıkardı: 59-63. Guduric’in bitime 22 saniye kala gelen üç sayılık isabetiyle sarı-lacivertli ekip, farkı tekrardan 1’e indirdi: 62-63. Monaco, son saniyede Hall’ın basketiyle karşılaşmayı 65-62 kazandı.

MAÇIN ARDINDAN GERGİNLİK: JASİKEVİCİUS ÖZÜR DİLEDİ

Karşılaşmanın bitiminin ardından Monacolu oyuncular ile Fenerbahçe taraftarları arasında tartışma çıktı. Hall’ın basketinin ardından karşılaşmanın bitmesiyle birlikte Monacolu oyuncular Diallo ve Blossomgome, saha içerisinde oturan Fenerbahçeli taraftarlara hareketlerde bulundu.

Bunun üzerine sinirlenen bazı taraftarlar, karşılık verince tartışma daha da alevlendi. Bazı taraftarlar, saha içerisine girmek isteyince araya güvenlik güçleri ve iki takımın teknik kadrosundaki isimler girdi. Monacolu oyuncular daha sonra güvenlik önlemleri eşliğinde soyunma odasına gitti.

Fenerbahçe Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında sözlerine Monaco’yu tebrik ederek başladı.

Yaşananlar nedeniyle özür dileyen Jasikevicius, "Maçın sonunda yaşanan olaylardan dolayı özür dilerim. Bu bizim tablomuz değil. Kendi hatalarımıza bakmamız gerekiyor. Bugünün sorumluluğunu üzerimize almalıyız. Takım olarak iyi bir performans gösteremedik. Topu gerekli şekilde kullanamadık, hücumda iyi değildik. Oyuncular, topu eline alıp problemleri çözmek istedi gibi gözüktü. Bu negatif taraftı. Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci maç var. Oyuncularıma, benim kahramanlarım olduklarını söyledim. Şimdi video analizde neleri yanlış yaptığımıza bakacağız" diye konuştu.

(SPOR SERVİSİ)