Feminist kuramcı ve düşünür Judith Butler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine açık ders verecek

Feminist kuramcı ve düşünür Judith Butler ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yarın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine açık dersler verecek. Judith Butler, doğum gününü de canlı yayında öğrencilerle birlikte kutlayacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar sürüyor. Güney Kampüs'te yaklaşık iki aydır devam eden protestolar kapsamında açık dersler de düzenleniyor.

Berkeley Üniversitesi öğretim üyesi, dünyaca ünlü feminist kuramcı ve düşünür Judith Butler, yarın Phil-Free adındaki  Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümü öğrencilerinin düzenlediği açık derse konuşmacı olarak katılacak. Öğrencilerin davetlisi olarak derse katılacak olan Butler, Boğaziçi'ne desteğini gösterecek.

24 Şubat Çarşamba günü düzenlenecek olan açık derste önce saat 14.00'da Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, ardından 21.00'de de Judith Butler yer alacak. Butler'ın girdiği açık ders, "Bölgelerarası Dayanışmalar" hakkında olacak.

Derse katılım için buradan kayıt formunu doldurmak gerekiyor. Form üzerinden Butler’a yöneltilmek istenen sorular da yazılabiliyor. Ayrıca Judith Butler, doğum gününü de canlı yayında öğrencilerle birlikte kutlayacak. 

JUDİTH BUTLER KİMDİR?

Judith Butler (d. Şubat 24 1956) post-yapısalcı ünlü Amerikalı düşünür. Feminizm, queer teorisi, siyaset felsefesi ve etik konularında çalışıyor. Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de Retorik ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde profesör.

Butler, felsefe doktorasını Yale Üniversitesi'nden 1984 yılında aldı ve tezi "Arzu Özneleri: Yirminci Yüzyıl Fransa'sında Hegelci Yansımalar" adıyla basıldı. 1980'lerin sonuna doğru, farklı öğretim/araştırma merkezleri arasında feminizmin "önkabullenilmiş terimlerini" sorgulamak için Batılı feminist teorinin içinde "post-yapısalcı" çalışmalar yaptı.