Feminist Bellek yayına başladı

Feminist Bellek yayın hayatına başladı. Ekip, Feminist Bellek’in en önemi özelliğinin “Akademiden sosyal medyaya, gündelik karşılaşmalardan siyaset diline kadar her yere yayılan kavramları ve terimleri feminist teori ve politikadan beslenerek açıklamaya çalışmak” olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Feminizmin temel tartışmalarını, kavramlarını ve bunların feminist tarih açısından anlamlarını farklı başlıklarla bir araya getiren Feminist Bellek yayın hayatına başladı.

Feminist ve LGBTİ+ hareketten eylemcilerin, akademisyenlerin, gazetecilerin, avukatların ve farklı mesleklerden feministin olduğu ekip, feminizmle yolu kesişen, feminist tartışmalarda sıklıkla değinilen kavramlar, terimler ve belleğimizi oluşturan deneyimler hakkında bilgi edinmek isteyen herkes için dijital bir kaynak sunmayı amaçlıyor.

Ekip, Feminist Bellek’in en önemi özelliğinin “Akademiden sosyal medyaya, gündelik karşılaşmalardan siyaset diline kadar her yere yayılan kavramları ve terimleri feminist teori ve politikadan beslenerek açıklamaya çalışmak” olduğunu belirtti.

İlk olarak 20 yazıyla yayına başlayan Feminist Bellek’te şu başlıklar irdelendi:

– Annelik

– Ataerkil Pazarlık

– Ekofeminizm

– Erkeklik

– Evlilik

– Feminist Gece Yürüyüşü

– Feminist Grev

– Feminist Metodoloji;

– Feminizm

– Göçmen Kadınlar

– Görünmeyen Emek

– İfşa

– Jineoloji

– Kadın Orgazmı

– Kadının Beyanı Esastır

– Maddeci Feminizm

– Patriyarka

– Queer Feminizm

– Rıza

– Terf