Fazıl Say'dan 49. İstanbul Müzik Festivali'nde 'Doğanın Sesi' konseri

49. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 18 Ağustos’tan itibaren, açık hava mekanları, vapur ve parklarda konserler düzenlenecek. Fazıl Say da, "Doğanın Sesi" adlı konseriyle dinleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek olan 49. İstanbul Müzik Festivali, 18 Ağustos’tan itibaren, açık hava mekânlarının yanı sıra vapur ve parklarda gerçekleşecek konserlerle dinleyicilerle buluşacak. 

Festivalin ikinci gününde, Mercedes-Benz’in desteğiyle, besteci ve piyanist Fazıl Say, doğaya ve yaşama adadığı, “Doğanın Sesi” adlı yeni bir programla dinleyici karşısına çıkacak. 19 Ağustos Perşembe akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek konserde Say’a, bu yıl Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri’ne (ICMA) de aday gösterilen, Say’ın tüm keman eserlerini kapsayan albümünde birlikte çalıştığı keman sanatçısı Friedemann Eichhorn ile üç ECHO Klassik ile Diapason d’Or gibi ödüllerin sahibi casalQuartett eşlik edecek.

TÜRKİYE VE DÜNYA PRÖMİYERİ

Saat 20.00’de başlayacak “Doğanın Sesi” konserinin yapılacağı gecede, bir Türkiye bir de dünya prömiyeri izleyicilerle buluşacak. Fazıl Say’ın Kaz Dağları isimli keman ve piyano sonatının Türkiye prömiyeri; pandemi döneminde bestelediği ve “en iyi eserim” diye nitelendirdiği yeni piyano sonatı Yeni Hayat’ın ise dünya prömiyeri festivalde gerçekleştirilecek.

Konserde ayrıca Say’ın, Atatürk’ün Yalova’da bulunan Millet Çiftliği’ndeki çınar ağacı ve köşkünün hikâyesini konu alan Yürüyen Köşk adlı eserinin yanı sıra Brahms ve Barber’dan eserler de seslendirilecek. Konser programında ayrıca Brahms’ın FAE Sonatından Scherzo ile Samuel Barber’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nden Adagio op.11 başlıklı eserleri de yer alıyor.

Konser Programı şöyle:

Fazıl Say / “Yeni Hayat” Piyano Sonatı, op.99
Süre: 15’

Fazıl Say / Keman Sonatı No.1, op.7
Süre: 15’
I Introduction: Melancholy. Andante misterioso
II Grotesque: Moderato scherzando
III Perpetuum mobile: Presto
IVAnonymous: Andante
V Epilogue: Melancholy. Andante misterioso

Fazıl Say / “Kaz Dağları” Keman Sonatı No.2, op.82 
Süre: 23’
I. Doğa Katliamı
II. Yaralı Kuş
III. Umut Ayini

Johannes Brahms / FAE Sonatından Scherzo
Süre: 4’

Samuel Barber / Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nden Adagio op.11
Süre/ Duration: 8’

Fazıl Say / “Yürüyen Köşk” Atatürk Anısına, op.72
Süre: 15’
I. Aydınlanma
II. Karanlığa Karşı Mücadele
III. Yaşamaya İnanç
IV. Çınar

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)