Fauci'den Trump'a yaylım ateşi: Reklamda sözlerimi çarpıttılar

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü ve ABD'de salgınla mücadelenin kilit ismi Dr. Anthony Fauci, Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyası için hazırlanan videoda sözlerinin kendi izni olmadan kullanıldığını dile getirdi. Fauci, "Kampanya reklamında iznim olmadan bana atfedilen yorumlar, aylar önce yaptığım bir açıklamadan kesilip bağlam dışına çıkarıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsüyle mücadelenin en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci, Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyası için yapılan bir videoda sözlerinin 'bağlamından koparıldığını' dile getirdi. Videoda, sözlerinin Trump'ın korona virüsü salgınıyla ilgili tutumunu övüryormuş gibi kullanıldığını söyleyen Dr. Fauci, bu videoda yer almak için onay vermediğini aktardı.

'HİÇBİR SİYASI ADAYA KAMU ÖNÜNDE DESTEK VERMEDİM'

ABD'de 3 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimleri yaklaşırken daha önce birçok kez Trump'la karşı karşıya gelen Fauci, "Yaklaşık 50 yıllık kamu görevimde, hiçbir siyası adayı kamuoyuna açık olarak desteklemedim" dedi. CNN'e verdiği demeçte, sözlerinin kullanılmasına onay vermediğini söyleyen Fauci, şöyle konuştu: "Cumhuriyetçi Parti'nin kampanya reklamında iznim olmadan bana atfedilen yorumlar, aylar önce sağlık yetkilileri hakkında yaptığım bir açıklamadan kesilip bağlam dışına çıkarıldı."

Geçtiğimiz cumartesi günü yayınlanan videoda, Trump'ın korona virüsü salgınıyla mücadele politikası övülürken, Fauci'nin "Başka kimsenin bundan faha fazlasını yapabileceğini düşünemiyorum" sözlerine yer verildi. Bu ifadelerin, Fauci'nin daha önce Fox News'a verdiği, salgınla mücadele için kurulan görev gücü üyelerinin çalışmalarını anlattığı bir röportajdan alındığı kaydedildi.

TRUMP'IN EKİBİ REKLAMI SAVUNDU

Trump'ın seçim kampanyasında çalışan görevliler ise kampanya reklamını savundu. "Bunlar Fauci'ni kendi sözleri" diyen kampanya iletişim direktörü Tim Murtaugh, Fauci'nin ifadelerinin Trump yönetiminin çalışmalarını övdüğü bir röportajından alındığını iddia etti.

Beyaz Saray'da korona virüsüyle mücadele için kurulan görev gücünün kilit ismi olan Fauci, birçok kez Trump'ın Covid-19 hakkında öne sürdüğü iddiaları açıklığa kavuşturmak zorunda kaldı. Daha önce Fauci'nin popülaritesinden yakınan Trump, Fauci'ye verilen desteğin bu kadar yüksek olmasına şaşırdığını ifade ederek, doktorun hükümet adına çalıştığını söylemiş ve "Onun yerine başka insanları da görevlendirebilirdik" ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz Saray'ın Fauci'ye karşı bir 'karalama kampanyası' başlattığı iddia edilmiş, salgının başlangıcında birçok kez kamera önüne çıkan Fauci'ni son dönemde 'kenara itildiği' belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)