Fauci'den Delta uyarısı: Salgını aşısızlar yayıyor

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, ülkedeki Covid salgınını aşısızların yaydığını söyleyerek "Onları ikna etmeliyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü vakaları Delta varyantı nedeniyle yeniden artışa geçerken, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'den aşısızlara uyarı geldi. Fauci, salgını aşısızların yaydığını söyledi.

Aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı da olan Fauci, "Bu ülkede aşı olma hakkı bulunan ama aşı yaptırmayan 100 milyon kişi var. Bu insanların bakış açılarını değiştirmesini sağlamamız, aşı olmayı onlar için kolaylaştırmamız, onları ikna etmemiz, aşı olmaları için bir şeyler yapmamız lazım çünkü bu salgını onlar yayıyorlar" dedi. Face The Nation programına konuşan Fauci, ülkedeki yeni vakaların yüzde 80'inin Delta varyantından kaynaklandığını belirtti.

ABD'de korona virüsü vakaları ve ölümleri son günlerde yeniden artışa geçerken, aşılama oranlarının düşük olduğu yerlerde Delta varyantının yayıldığı belirtiliyor. Verilere göre, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatacak kadar hastalananların neredeyse tamamı aşısız. (DIŞ HABERLER)