Fauci: Pfizer'in Covid-19 aşısının dağıtımına yıl sonuna kadar başlanabilir

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Pfizer'in geliştirdiği korona virüsü aşısının dağıtımına 'yıl sonundan önce başlanabileceğini' aktardı. "Kasım ayı sonu ya da aralık ayı başında doz vermeye başlayabiliriz" ifadelerini kullanan Fauci, "Moderna ilaç şirketinin ürettiği aşının son verileri de yakın zamanda duyurulacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü salgınıyla mücadelede en yetkili isim olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen Covid-19 aşısının dağıtımına 'yıl sonundan önce başlanabileceğini' söyledi. Amerikan Pfizer ilaç şirketinin geliştirdiği aşının Covid-19'u önlemedeki başarısının yüzde 90'dan daha fazla olduğunu söyleyen Fauci, "Kasım ayı sonu ya da aralık ayı başında doz vermeye başlayabiliriz" dedi.

'SAĞLIK TEDBİRLERİNİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ'

Verilerin detaylarının incelenmesi gerektiğini aktaran Fauci, sağlık önlemlerini uygulamanın önemine vurgu yaparak "Tünelin sonunda ışık görmemiz iyi bir şey ancak bu sağlık tedbirlerini elden bırakmamız gerektiği anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı. Fauci, Pfizer'ın aşısının, farklı yaş grupları üzerindeki etkisinin de araştırılması gerektiğini aktardı.

'MODERNA'DAN SON VERİLER YAKIN ZAMANDA GELECEK'

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı, Pfizer'in yanı sıra, Amerikan ilaç şirketi Moderna'nın da yakın zamanda aşı dağıtımına başlayabileceğini aktardı. "Etkili olan birden fazla aşıya sahip olma ihtimalimiz var" diyen Fauci, Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısıyla ilgili son verilerin yakın zamanda duyurulacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)