Fatsa'da fındık mitingi: Söke söke alacağız hakkımızı

SOL Parti’nin çağrısıyla "Fındığımıza Emeğimize Doğamıza sahip çıkalım" mitingi Fatsa'da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SOL Parti’nin örgütlediği 'Fındıkta Sömürüye Son' Fatsa Mitingi bugün yapıldı.

Birgün'ün haberine göre 'Fındığımıza Emeğimize Doğamıza sahip çıkalım' sloganıyla düzenlenen miting için Fatsa’nın köylerinden gelip Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık, taleplerini dile getirdi. Fatsa halkı, ekonomik krize, sürekli artan zamlara, fındık tekellerine, taşocaklarına, madenlere karşı isyanını haykırdı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde sanatçılar Ali Asker, Mehmet Gümüş ve Fuat Saka sahne aldı.

Mitingde konuşan SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş "İşgalci şirketler ve onlara yasalarla yardım eden işbirlikçiler. Soyguncular saray oturanları, çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar bize yeme, içme, okuma diyorlar. Onlar fındığa ekmeğe canımıza düşmanlar. Altın diye diye nefese, toprağa, hayata, umuda düşman oldular. Biz emeğimizin ürettiğimizin fındığımızın değerini de kıymetini de biliyoruz" diye konuştu.

"Hakkımıza sahip çıkmak için yan yanayız. Fındık bizim canımız 70 lira hakkımız" ifadelerini kullanan Bektaş şöyle devam etti: "Bugün sömürenler emekçilerden korkuyorlar bizden korkuyorlar. Bu memleketin dağı taşı havası suyu bu memleketin genci çiftçisi kadını onlardan alacaklı. Bizler biliyoruz. Her gecenin sabahı gelir. Biz geliriz. Özgürlüğün emeğin dayanışmanın zamanı şimdidir artık yeter! Onlar kaybedecek biz kazanacağız." 

FINDIK ÜRETİCİSİ: SÖKE SÖKE ALACAĞIZ HAKKIMIZI 

Mitingde fındık üreticileri de söz aldı. Hatice Salbaş “Bize diyorlar ki orman mahsulü. Bizim geleceğimiz 70 yıldır fındıktır. Biz nasıl geçinelim fındık olmadan. Söke söke alacağız hakkımızı. Hakkımız bu hakkımız" dedi. 

Bir diğer fındık üreticisi Seyhan Ocak ise "Bugün bu ülkede tarımı bitirmişler. 3 milyar maaşla kimse çocuğunu okutamıyor. Benim çocuğum üniversitede, fındıkla okutabilir miyim bu çocuğu? Bugün fındık işçiliği, işsizler ordusuna yazılmıştır. İstiyoruz ki fındığımız 70 lira, 100 lira olsun. Biz hakkımızı istiyoruz. Yanlış bir şey yapmıyoruz. Bir kilo fındıkla bir kilo şeker alınmıyor düşünebiliyor musunuz? Fındık 70 lira olsun, yolumuz açık olsun!” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)